Guvernul majoreaza procentul din impozitul pe venit care revine primariilor si le scapa de cheltuielile cu asistenta sociala

Luni, 25 Noiembrie 2019, ora 18:49
15330 citiri
Guvernul majoreaza procentul din impozitul pe venit care revine primariilor si le scapa de cheltuielile cu asistenta sociala
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Guvernul Orban anunta ca la rectificarea bugetara ce va fi adoptata in aceasta saptamana vor fi prevazuti bani pentru plata drepturilor restante, dar si pentru co-finantarea proiectelor angajate de localitatile care nu mai au resurse.

"Guvernare DESCHISA inseamna grija pentru comunitatile locale! Guvernul PNL restabileste colaborarea corecta intre autoritatea centrala si cea locala. Nici o noua competenta nu va fi data primariilor fara a se aloca si banii necesari.

La rectificarea bugetara se vor prevedea bani pentru plata drepturilor restante, dar si pentru co-finantarea proiectelor angajate de localitatile care nu mai au resurse", scrie vicepremierul Raluca Turcan pe Facebook.

Totodata, in ceea ce priveste bugetul pe anul viitor, Raluca Turcan spune ca guvernul va majora procentul din impozitul pe venit care va reveni primariilor si le va scapa de povara de a plati cheltuielile cu asistenta sociala.

"In ce priveste bugetul de anul viitor, guvernul va majora procentul din impozitul pe venit care va reveni primariilor. De asemenea, guvernul va scapa primariile de povara de a plati cheltuielile cu asistenta social. O parte din aceste cheltuieli vor fi luate din sarcina autoritatilor locale.

Nu in ultimul rand, vom finanta proiecte de investitii in retele de gaz, vom incuraja investitiile in proiecte sustenabile si care sa aduca servicii de calitate in comunitatile locale. Proiectele nu se vor mai aloca pe criterii clientelare. Vor exista criterii clare, proceduri bine stabilite si o competitie corecta", mai precizeaza vicepremierul.

Mai mult, Raluca Turcan anunta ca primarii care reusesc sa economiseasca bani pentru proiecte multianuale nu vor mai fi nevoiti sa returneze la centru excedentul bugetar la sfarsit de an.

"Din acest an, primarii care reusesc sa economiseasca bani pentru proiecte multianuale nu vor mai fi nevoiti sa returneze la centru excedentul bugetar la sfarsit de an. Vor avea astfel fonduri pentru a-si programa noi proiecte".

I.O.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#impozit venit primarii, #cheltuieli asistenta sociala primarii , #primaria