Invitatii Ziare.com George Padure: Stiloul si cutitul domnului Chiliman

Joi, 12 Aprilie 2012, ora 11:12
4794 citiri
Invitatii Ziare.com George Padure: Stiloul si cutitul domnului Chiliman

Nu as fi scris aceste randuri daca nu l-as fi vazut pe dl. Chiliman atat de rascolit de pierderea fotoliului de presedinte al organizatiei Bucuresti a PNL, punandu-si atat el cat si Moisescu toti gealatii care-i au prin presa la lupta cu subsemnatul de teama pierderii fotoliului de primar in favoarea mea, eu personal, neavand insa cunostinta de acest fapt. Deci, linistiti-va!!!

Spectacolul facut de domnul primar m-a facut sa-mi reamintesc atunci cand, in urma cu 7 ani, considerand ca fac un gest firesc de curtoazie, ca de la un fost primar la actual primar, am gravat pe un stilou Mont Blanc aurit numele "Andrei Chiliman" si am incercat sa il vizitez, fara sa doresc sa ii cer ceva ci, foarte simplu, sa il salut, sa-i dau cadoul si sa il asigur de intreaga mea disponibilitate de colaborare in caz de nevoie.

Din pacate, secretara mea pe vremuri si aceasi la acel moment, dna Lucica, mi-a transmis ca, "a spus primaru' sa veniti la audienta daca vreti sa vorbiti cu dansul". (Sic!) Abia peste alti cinci ani a trebuit sa merg la primarie, de aceasta data cu treaba, luand stiloul din nou cu mine (fiindu-mi imposibil datorita gravurii sa cadorisesc pe altcineva), reusind in sfarsit sa il intalnesc dupa o asteptare de o luna si sa i-l dau, ocazie cu care mi-a multumit, stiloul meu facandu-i mare bucurie. "Vai, vai, vai dom' primar!", zise Chiliman.

Am povestit acest episod acum pentru ca am revazut aceleasi trasaturi de caracter cu ocazia demiterii lui, la un om ce se pretinde de familie nobila, afisandu-si comportamentul necontrolat, uitand ca si in 2004 si in 2008 a fost ales sub culorile PNL, pe baza unui vot negativ si nicidecum datorita competentelor proprii sau, la al doilea mandat gratie campionatului de plantat (si incasat) panselute, de exemplu, pe care, intr-adevar l-a castigat la nivel national.

Am vazut politicieni de statura carora partidul le-a luat toate functiile, atat in partid cat si in stat, dar care au stiut sa se comporte cu mult mai multa demnitate decat aceasta vita "nobila" care, s-a crezut ca e Messia liberalilor.

Iar daca vorbim de caracter, poate tocmai acela care a spus ca nu doreste sa-si spele rufele cu Chiliman in public, a dovedit decenta. Ce ziceti?

Pentru ca, ce ar fi insemnat ca partidul facand apel la diverse institutii - contaminand cu "boala solomonilor" toata capitala - sa ii arate acestui primar caruia nu ii plac "politicianismele" ca, sub presurile multora dintre birourile primariei de la 1 este mizerie, in opt ani inca nematurata, in multe cazuri chiar cu nuante penale.

Si nu vorbesc aici doar de secretarul Bogdan Grigorescu arestat in urma cu 2 luni si nici de cei de arestati in 2009 de la Politia Locala ci, de o serie de situatii din activitatea curenta cu legatura strinsa si directa la "licitatii", imobile, gradinite, panselute (mai nou lalele), sediu, borduri, apartamente, achizitii si multe altele.

Mai ales ca, din ceea ce am inteles domnul Chiliman ar fi dorit sa stie toate motivele retragerii sale de catre conducerea PNL din fata, de la varful Capitalei - lasandu-l in continuare candidat la votul negativ al bucurestenilor si la bugetul anual de 1 miliard de euro al sectorului 1 - reclamand, din nou lipsit de caracter ca a primit "un cutit in spate".

Ehe..., domnule Chiliman, asa "cutit in spate" si-ar fi dorit si Solomon de la Craiova candva! Se vede clar ca nu prea stiti care-i treaba cu "cutitul"!

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Padure candidatura primarie, #Padure stilou Chiliman, #invitatii Ziare com , #primaria