Ziare.com

O noua rectificare bugetara la PMB - De unde se taie si cine primeste bani in plus

Marti, 30 Octombrie 2018, ora 08:50

   

O noua rectificare bugetara la PMB - De unde se taie si cine primeste bani in plus
Consilierii generali ai Capitalei se intrunesc intr-o sedinta extraordinara marti, de la ora 11:00, pe ordinea de zi figurand un proiect de rectificare bugetara, aprobarea unei contributii de 9 milioane de lei pentru achizitia a 56 de tramvaie cu fonduri europene si preluarea a 12 strazi din Sectorul 1 in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti in vederea derularii Programului "Nicio strada neasfaltata si fara utilitati publice".

Conform proiectului de rectificare bugetara, subventiile pentru acoperirea diferentelor de pret si tarif la transportul in comun cresc cu 200 de milioane de lei, ajungand la 764 milioane.

La capitolul "Reducerea si controlul poluarii" se taie 24 de milioane de lei, iar creditele bugetare prevazute in acest an pentru capitolul "Colectarea, tratarea si distrugerea deseurilor" se reduc cu 3,8 milioane lei, ajungand la 1 milion de lei.

Si poluati, si cu banii luati: A inceput procesul la CJUE pentru aerul din Bucuresti. Ce masuri a luat Firea ca sa nu platim amenzi uriase?

La capitolul "Ordine publica si siguranta nationala" este prevazuta o suplimentare de 8,1 milioane lei, dintre care 7,8 pentru masini, echipamente si mijloace de transport.

Se mai taie in acest an 3,6 milioane lei din totalul de 7,7 milioane destinati restaurarii si punerii in valoare a Palatului Voievodal Curtea Veche si se introduce pozitia Sala Multifunctionala - Complex sportiv Lia Manoliu (studiu de fezabilitate) fiind alocati in acest sens un milion de lei. Participarea la capitalul social al companiilor municipale se suplimenteaza cu 51,8 milioane lei.

Totodata este prevazuta o suplimentare de 54 de milioane de lei (fata de 70 de milioane de lei, initial) pentru achizitia de imobile, locuinte sau terenuri pentru cadre medicale. La aceasta pozitie si creditele de angajament sunt prevazute sa creasca cu 67,3 milioane lei, ajungand la 137 milioane lei.

Se reduc de asemenea cu 47,1 milioane lei banii pentru Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, ajungand la 517 milioane. Bugetul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va fi redus cu 41,5 milioane lei (ajungand la 498 milioane lei), al Administratiei Strazilor - cu 181 milioane lei (ajungand la 155 milioane lei), iar al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti se va suplimenta cu 14,5 milioane lei (ajungand la 134 milioane lei).

Consilierii municipali urmeaza sa dezbata si patru proiecte de hotarare care prevad aprobarea unei contributii totale de aproximativ 9 milioane de lei pentru achizitia a 56 de tramvaie noi din gama de 36 de metri, prin Programul Operational Regional 2014-2020.

Mai exact, cele patru proiecte de hotarare vizeaza modernizarea si dotarea liniilor de tramvai nr. 32, 41, 21 si 25, precum si aprobarea cheltuielilor aferente. Cele patru proiecte au o valoare totala de 563,8 milioane de lei, iar CGMB urmeaza sa aprobe contributia proprie a Municipiului Bucuresti, reprezentand achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile, precum si contributia de 2% din valoarea eligibila a proiectelor, in cuantum de aproximativ 9 milioane de lei.

Un alt proiect de pe ordinea de zi prevede preluarea unui numar de 12 strazi din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, in vederea derularii investitiilor inscrise in Programul multianual "Nicio strada neasfaltata si fara utilitati publice".

Acesta este al doilea proiect de rectificare bugetara ce va fi dezbatut de consilierii generali in doar doua saptamani. La sedinta CGMB din 18 octombrie, rectificarea a fost respinsa prin voturile opozitiei, PSD-ALDE fiind in minoritate prin lipsa unui consilier general PSD.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre rectificare bugetara PMB
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1989 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu are Fi-REA bani?? :)))))))))))

a dat 90 000 000 RRoni pe eco -Voucher !!
Cine trebuie rectificata este Fi-REA...atat.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor