O prostituata, cel mai mare datornic din Deva: Cat insumeaza amenzile pe care le are de platit

Marti, 09 Februarie 2016, ora 13:09
4540 citiri
O prostituata, cel mai mare datornic din Deva: Cat insumeaza amenzile pe care le are de platit
Foto: Arhiva Ziare.com

Cu amenzi care totalizeaza 67.000 de lei, adunate de-a lungul mai multor ani, o prostituata din Deva este cel mai mare datornic la bugetul local, potrivit datelor centralizate de functionarii de la Serviciul Taxe si Impozite.

"Cea mai mare suma pe care o avem de recuperat este de 67.000 de lei si reprezinta amenzi pentru practicarea prostitutiei. In acest caz a fost demarata procedura de transformare a amenzii in munca in folosul comunitatii. Este o procedura destul de greoaie si, de aceea, dureaza relativ mult. Decizia (de transformare a amenzii in ore de munca - n.red.) poate fi luata doar de catre instanta de judecata", a explicat purtatorul de cuvant al Primariei Deva, Mona Voinescu.

O prostituata din Ploiesti are amenzi de 60.000 de euro de platit la stat

Informatiile despre femeia care detine recordul de a fi cel mai mare datornic la bugetul local sunt relativ putine: certe sunt adresa de domiciliu si faptul ca nu este de gasit acasa.

Se pare insa ca isi desfasoara "activitatea" in mai multe locuri din tara, in ultima perioada de timp ea fiind surprinsa si amendata de oamenii legii in zona orasului Sighisoara. De aceea, este putin probabil ca doamna in cauza va putea fi vazuta la ingrijit spatiile verzi din Deva.

Datele Primariei Deva arata ca si alti localnici au datorii mari la capitolul "impozite". Astfel, cea mai mare suma restanta apartine unui devean care nu si-a achitat impozitul pe masina de mai multi ani si a acumulat o datorie de 45.000 de lei, iar un alt contribuabil are de plata la bugetul local impozite pe cladiri in valoare de 24.000 de lei.

La polul opus, cel mai mare impozit a fost achitat anul trecut de un locuitor al municipiului Deva care detine mai multe imobile si pentru care a scos din buzunar 29.000 de lei, iar un alt cetatean a platit 20.700 de lei pentru masinile pe care le are in proprietate.

Primaria Deva avea de recuperat, la sfarsitul anului trecut, impozite, taxe si amenzi in suma totala de aproximativ 5 milioane lei. Banii pot fi recuperati prin executare silita si popriri in cazul impozitelor si a altor taxe. In cazul amenzilor neplatite se initiaza actiuni in instanta pentru transformarea acestora in munca in folosul comunitatii.

In municipiul Deva sunt peste 40.000 de contribuabili, dintre care 15% sunt inregistrati cu debite la bugetul local.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prostituata Deva amenzi, #prostituata Deva datornica , #primaria