Ziare.com

Primaria Bucuresti da 175.000 de euro pentru o noua statuie a lui Caragiale

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 19:04

   

Primaria Bucuresti da 175.000 de euro pentru o noua statuie a lui Caragiale
Administratia Monumentelor, institutie subordonata Primariei Capitalei, va da 744.000 de lei (circa 175.000 de euro) pentru un bust din bronz al lui I. L. Caragiale, in conditiile in care in Bucuresti exista deja doua statui ale dramaturgului.

Castigatorul licitatiei pentru realizarea noii statui a lui Caragiale este artistul plastic Ionel Stoicescu, potrivit unui anunt de atribuire postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

Stoicescu a mai castigat licitatii ale municipalitatii legate de diverse monumente. Astfel, artistul a obtinut de la edili trei contracte pentru restaurarea statuilor "Dinicu Golescu", "Dr. C. I. Istrati" si "Monumentul trupelor de geniu", cunoscut si sub numele de Statuia Leul. Tot Stoicescu a restaurat alte statui din Bucuresti, printre care si cea a spatarului Mihail Cantacuzino de langa Biserica Coltea.

Artistul va trebui sa realizeze bustul din bronz ca replica a lucrarii lui Constantin Baranschi si sa il amplaseze pe un soclu adecvat.

In prezent, statuia dramaturgului realizata de Baranschi se afla in Piata Rosetti, dar Administratia Monumentelor vrea sa o mute pe Calea Victoriei, in fata Hotelului Novotel.

Sursa: rNews

Articol citit de 778 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PRIMARUL = CETATEAN TURMENTAT

Noi cu cine votam la alegerile de primar ?

 

Prioritizarea,

calitatea lipsa a guvernantilor Romaniei!

 

Caragiale

e o permanenta prezenta in viata noastra politica ,si nu numai!Inca o statuie reprezentandu-l pe Caragiale,e prea putin!Pacat ca Oprescu si Primaria nu au timp si resurse:ar trebui sa avem la fiecare colt de strada o statuie a lui nenea Iancu!Asa,sa nu uitam in ce zodie politica suntem!

 

2012

este anul in care se vor implini 100 de ani de la moartea dramaturgului.Nu este decat un omagiu,modest pe care Oprescu si Primaria il aduc marelui dramaturg si operei sale!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor