Primaria Bucuresti vrea harta obiectivelor realizate in ultimii 5 ani - vezi cat ar costa

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 21:27
2109 citiri
Primaria Bucuresti vrea harta obiectivelor realizate in ultimii 5 ani - vezi cat ar costa
Foto: Arhiva

Primaria Capitalei a lansat luni o cerere de oferte pentru editarea si realizarea unei harti cu obiectivele realizate si in curs de realizare pentru ultimii cinci ani, valoarea estimata a contractului fiind de 320.161,29 lei.

"Editarea si realizarea hartii privind obiectivele realizate si in curs de realizare privind Municipiul este o prioritate in contextul in care Primaria Municipiului trebuie sa aiba la dispozitie o diagnoza a stadiului de indeplinire a obiectivelor pe care si le-a propus, pentru a fundamenta deciziile viitoare. Un astfel de demers ar facilita vizualizarea stadiului de realizare a obiectivelor municipalitatii, pentru a deservi atat personalului si decidentilor, cat si mediului asociativ, societatii civile si cetatenilor, care ar putea fi astfel la curent cu un audit actualizat al realizarii acestor obiective", se arata in Caietul de sarcini care insoteste anuntul de cerere de oferte publicat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.

"Proiectul va presupune o componenta cartografica, principala, care tine de geografie urbana si sociala, precedata de o componenta de dezvoltare sociala, secundara, sociologica, care va face diagnoza situatiei curente pe baza datelor primite de la primarie si va recomanda un set de masuri generale pentru actiunile viitoare, in contextul furnizat de harta propriu-zisa", se mai arata in document.

Setul de harti privind obiectivele realizate de Primarie va permite vizualizarea indeplinirii obiectivelor privind prestarea serviciilor de utilitati publice catre populatie, proiectele de reabilitare urbana (zone istorice, zone urbane destructurate, zone de locuinte colective), dezvoltarea infrastructurii urbane prin reabilitarea, modernizarea sau extinderea retelelor de apa si canalizare, modernizarea retelei de transport urban si reabilitarea si extinderea retelei de iluminat.

De asemenea, hartile vor permite urmarirea indeplinirii obiectivelor referitoare la constructia parcarilor supra si subterane atat in zonele cu trafic intens, cat si in cele de resedinta, proiectele care vizeaza in mod direct protectia factorilor de mediu, obiectivele de interes turistic, cresterea accesului la activitati culturale a populatiei urbane, reabilitarea sistemului educational si asistenta sociala a grupurilor aflate in dificultate.

Setul de harti nu va evidentia doar localizarea obiectivelor, ci si o serie de informatii legate de tipul acestora, incadrarea in zona, daca este finalizat sau in curs de implementare, durata proiectului, bugetul alocat, stadiul, cheltuielile, obiectivele invecinate sau care au legatura cu cel reprezentat si daca este considerat obiectiv prioritar pentru municipiu.

Componenta de dezvoltare sociala va cuprinde doua parti: diagnoza sitatiei actuale din punct de vedere socal si un set de recomandari pentru operationalizarea actiunilor viitoare.

Ofertele pot fi depuse pana pe 24 septembrie si vor fi deschise in aceeasi zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Primaria Bucuresti harta realizari, #Oprescu harta realizari primar , #primaria