Primaria Capitalei: 93 de primari, in 150 de ani. Vezi ce-a ramas de pe urma lor

Vineri, 08 August 2014, ora 08:42
3241 citiri
Primaria Capitalei: 93 de primari, in 150 de ani. Vezi ce-a ramas de pe urma lor
Foto: Infopolitic

Cand, in august 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza promulga Decretul Domnesc prin care se infiinta Primaria Capitalei, Bucurestiul era administrat inca in chip medieval.

In fruntea urbei era un sfat orasenesc condus de un presedinte ce isi spunea maghistrat, iar in jurul lui erau consilierii care isi spuneau pargari. Era de fapt schema primitiva a viitoarei primarii, care - ca si azi - nu avea un sediu propriu.

Proiectul Sfatului Orasenesc

Din acest motiv, in 1842, se hotaraste inaltarea unei constructii monumentale, pe care memorialistul George Potra o descrie astfel, reproducand din documentele vremii:

"Cladirea va fi facuta in piata maghistratului, avand in partea dinspre ulita 12 stanjeni lungime, si 9 largime (...). Inaltimea cladirii va fi 4 stanjeni si ceva, iar in partea salonului cinci stanjeni si sapte palme si va cuprinde doua etaje. Primul alcatuit dintr-un vestibul inchis, doua incaperi pentru arhiva, doua pentru casierie, o odaie pentru dorobanti, una pentru seful dorobantilor, una pentru ingrijitorul cladirii.

In etajul de sus va fi o sala mare pentru adunari extraordinare, o odaie pentru sfat, cabinetul prezidentului, doua odai pentru cancelarie, una pentru secretar, doua pentru serviciul arhitecturii, o odaie de prisos (probabil de rezerva - n.red.) si o sala de intrare".

Acesta constituia, ca sa zic asa, proiectul Sfatului Orasenesc in 1842. Aici se va instala primaria infiintata de Cuza cu 22 de ani mai tarziu, dupa model european. De atunci, in fruntea primariei Capitalei s-au perindat nu mai putin de 93 de primari in cei 150 de ani de existenta. Fiecare si-a adus aportul lui.

Nume de glorie

Primul primar din istoria Capitalei, generalul Barbu Vladoianu, a desfiintat morile de apa de pe raul Dambovita, care nu cadrau cu o capitala europeana, si a canalizat albia raului, pentru a impiedica inundatiile.

Tot el a pavat pentru prima oara cu piatra Calea Victoriei - pana atunci fiind podita cu lemn - si a inagurat prima linie de transport in comun: tramvaiul cu cai, numit pe romaneste "tramcar".

Un alt primar, G.G.Cantacuzino, a amenajat actualul parc Carol, dar numele lui este legat mai mult de monumentala constructie facuta pe banii sai, Palatul Cantacuzino, unde fiinteaza astazi muzeul George Enescu.

Un nume mai de rasunet este cel al lui C.A.Rosetti, preocupat de urbanistica, in colaborare cu sotia sa, Maria Rosetti, nascuta Marry Grant, scotiana la origine, care ca ziarista si-a ajutat sotul in nobila misiune.

Posteritatea le-a cinstit memoria, prin statuia din Piata Rosetti si prin strada Maria Rosetti, din central orasului.

A mai ramas in istorie primarul Pake Protopopescu, care a creat o axa Est-Vest, pelungita pana in Piata Iancului, a modernizat multe alte strazi si a initiat o retea de tramvaie electrice, pe care insa n-a vazut-o functionand, murind cu un an inainte de inagurare.

Mutarea capitalei la Brasov?

A inaugurat-o urmasul sau la primarie, Nicolae Filipescu, remarcat si prin proiecte de canalizare, bai publice, constructia de hale si piete, precum si de primele retele cu apa potabila. Era o performanta sa ai robinet in casa.

Constantin F. Robescu este primarul care a hotarat largirea Caii Victoriei, pentru a crea o axa de circulatie Nord-Sud, dupa cum predecesorul Pake Protopopescu crease deja axa Est-Vest.

Una dintre cele mai stralucitoare personalitati din fruntea primariei a fost fara indoiala Dem.I Dobrescu. Cand a ajuns primar, in 1929, Bucurestiul era in cumpana: in acel an, se propunea construirea unei noi capitale la Baneasa, dar si varianta mutarii la Brasov.

Primarul Dobrescu s-a opus unor asemenea initiative, sustinand ca e nevoie sa sistematizam ce avem, nu sa construim ce nu avem.

La treaba, nu la vorbe!

Fara multa vorba, a trecut la redesenarea principalelor artere: soseaua Dudesti, soseaua Colentina, calea Grivitei, calea Rahovei, calea Vacaresti, soseaua Pantelimon. Pana sa se hotarasca adversarii sai unde trebuie mutata capitala, orasul arata deja altfel.

Dar nimic nu l-a facut mai cunoscut pe primarul Dobrescu decat salubrizarea. A reusit sa scoata in afara orasului mii de vagoane cu gunoi, adunat in decenii, ceea ce a provocat o reactie puternica din partea opozantilor politici, care de altfel au obtinut pana la urma schimbarea acestui destoinic edil, invinuit ca risipeste banii pe gunoaie.

Lista edililor din trecut si a performantelor lor este lunga. Nu stiu cat de lunga va fi in viitor lista cu performantele celor de azi. Nu pretind ca posteritatea nu-i va inalta o superba statuie lui Sorin Oprescu, chiar in piata cu acelasi nume de pe bulevardul Ponta, dar ma indoiesc ca vom circula vreodata pe strada Viorel Lis sau pe Soseaua Ciorbea din mahalaua Halaicu.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#primari Bucuresti, #Primaria Bucuresti istorie, #Bucuresti urbanism primari , #primaria