Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Primaria Capitalei contesta raportul Curtii de Conturi in care apar cheltuieli nejustificate

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 20:52
2018 citiri
Primaria Capitalei contesta raportul Curtii de Conturi in care apar cheltuieli nejustificate

Primaria Capitalei a formulat o contestatie la raportul Curtii de Conturi, au anuntat reprezentantii municipalitatii.

Decizia vine dupa ce NewsIn a prezentat, vineri, mai multe concluzii din acest document, care se refera la cheltuieli nejustificate ale edililor.

"Pana in prezent, Curtea de Conturi nu s-a pronuntat asupra contestatiei depuse de Primaria Municipiului Bucuresti", mai spun reprezentantii municipalitatii.

In raport se arata, printre altele, ca Primaria Capitalei a dat, in 2009, o suma cu sapte milioane de lei mai mare decat valoarea stabilita prin propriile norme pentru cumpararea unui teren afectat de lucrarile executate la obiectivul de investitii "Pasajul Marasesti".

Edilii sustin ca pretul la care s-a facut cumpararea "reprezinta acordul de vointa al partilor (Comisia de negociere din cadrul Primariei Capitalei si proprietarul terenului)" si a fost stabilit in concordanta cu prevederile legale.

Raportul Curtii de Conturi mai arata ca tot municipalitatea a platit in mod ilegal, in acelasi an, 510.205 de lei reprezentand servicii de dezinsectie impotriva tantarilor. In raport se arata ca suma a fost "decontata in plus fata de volumul acestei operatiuni prevazut prin contract si serviciile decontate pe suprafete care nu exista in realitate (in parcuri si cimitire)".

Reprezentantii municipalitatii contesta si aceasta concluzie, afirmand ca primaria "a actionat strict in concordanta cu art.1.3 din contractul nr.103/1996, art.6 din actul aditional nr. 5 si adresa comisiei interministeriale de supraveghere metodologica si receptie nr. 214/2006, anexa la actul aditional nr. 5".

O alta neregula constatata de Curtea de Conturi este efectuarea unei plati fara angajament legal, respectiv 1.000.000 de lei catre Asociatia Nevazatorilor din Romania, fara a avea la baza documente justificative care sa aprobe aceasta cheltuiala din fonduri publice.

Edilii spun ca in bugetul aprobat pentru 2009 erau prevazute sume cu aceasta destinatie. Mai mult, ei afirma ca "edificator in acest sens este si faptul ca, pentru continuarea acestui obiectiv, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a mai aprobat alocarea unei sume de 2 milioane de lei".

Primaria a replicat si la constatarea Curtii de Conturi cu privire la faptul ca nu a incasat 559.000 lei care i se cuveneau din despagubiri civile in baza unor sentinte judecatoresti definitive si irevocabile.

"Primarul General a dispus (prin Dispozitie de Primar General) luarea masurilor legale care se impun pentru recuperarea acelor sume. Mai mult decat atat, cei care nu au achitat sumele datorate au fost actionati in instanta", precizeaza reprezentantii municipalitatii.

Raportul Curtii de Conturi include si constatari legate de Administratia Lacuri Parcuri Bucuresti (ALPAB), institutie subordonata municipalitatii. Una dintre acestea este ca APAB a platit, printr-un proces verbal de custodie fictiv, 2.976.718 lei pentru achizitia si punerea in functiune a 10 ceasuri stradale, placate cu aur de 24 de carate, care nu erau receptionate si nu erau puse in opera la data platii.

Tot printr-un proces verbal de custodie fictiv, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), institutie suobodonata Primariei Capitalei, a platit, in 2009, 728.990 lei pentru achizitia unor ambarcatiuni nautice care nu erau receptionate la data platii.

Curtea de Conturi a mai constatat ca tot ALPAB a cheltuit ilegal 1.288.069 lei "cu incalcarea Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 67/2006, pentru lucrari executate la Clubul Francez - lucrari care trebuiau suportate de S.C. Twins Cafe S.R.L, in calitate de locatar al Clubului Francez -, si fara a avea aprobata sursa de finantare cu aceasta destinatie".

Reprezentantii municipalitatii nu au facut precizari si in legatura cu aceste concluzii din raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Primaria Bucuresti contestatie, #primarie contestatie curte conturi , #primaria