Primaria Capitalei neaga ca ar avea de platit despagubiri firmei lui Casuneanu

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 22:14
1977 citiri
Primaria Capitalei neaga ca ar avea de platit despagubiri firmei lui Casuneanu
Foto: Arhiva

Seful Directiei Infrastructura din Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), Madalin Dumitru, spune ca in contractul pentru Pasajul Pipera semnat cu firma lui Costel Casuneanu nu erau prevazute penalitati daca municipalitatea nu are in buget fonduri pentru aceasta investitie.

Tot Dumitru a declarat, miercuri, ca in 2011 Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in care era majoritar PDL, a redistribuit sumele necesare continuarii lucrarilor la pasaj, ceea ce a cauzat si intarzierile la plata constructorului.

Precizarile sefului Directiei Infrastructura din PMB vin dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis irevocabil, miercuri, ca Primaria Capitalei trebuie sa plateasca firmei PA&CO, detinuta de Casuneanu, 3,2 milioane lei reprezentand un debit neachitat pentru lucrarile la Pasajul Pipera, si 13,6 milioane lei penalitati de intarziere.

"La vot, Consiliul General al Municipiului Bucuresti din anul 2011, majoritar PDL, a redistribuit sumele necesare estimate pentru continuarea lucrarii, respectiv 80 de milioane de lei, incalcand astfel Legea finantelor publice", a spus Madalin Dumitru.

Primaria Capitalei, obligata sa-i plateasca despagubiri uriase lui Casuneanu

Potrivit reprezentantului PMB, inca din ianuarie 2011, Directia Infrastructura a municipalitatii a solicitat 80 de milioane de lei, pentru continuarea lucrarilor la obiectivul de investitii.

"In 13 aprilie 2011, atunci cand a fost votat bugetul, consilierii au hotarat sa aloce, in loc de 80 de milioane de lei, doar 20 de milioane, din care 10.400.000 de lei era suma prevazuta pentru inceperea exproprierilor, restul de 9.600.000 de lei fiind banii alocati pentru continuarea lucrarilor la un proiect de peste 100 milioane de lei. Urmare a redistribuirii sumelor de catre consilieri, pentru a nu fi oprite lucrarile din lipsa fondurilor, au fost reesalonate graficele de executie, fiind de asemenea demarata procedura pentru achizitia terenurilor", a explicat Madalin Dumitru.

Seful Directiei Infrastructura a mai aratat ca, la inceputul lunii mai 2011, a transmis Ministerului de Finante o solicitare prin care cerea alocarea fondurilor necesare pentru continuarea investitiei la pasaj, neprimind insa raspuns, iar la sfarsitul lunii august 2011 a formulat catre CGMB o solicitare pentru suplimentarea fondurilor.

Cu toate acestea, spune Dumitru, la rectificarea bugetara din 2011, consilierii au alocat aproximativ 29 de milioane de lei, fata de 87 de milioane de lei, cat erau necesari pentru plata facturilor.

Totodata, Madalin Dumitru a mai aratat ca in contractul incheiat cu constructorul pasajului exista o prevedere explicita potrivit careia municipalitatea "nu datoreaza penalitati" in conditiile in care in buget nu exista fonduri pentru aceasta investitie.

"Cu toate acestea, constructorul a fortat obtinerea de penalitati pentru facturile ce nu au putut fi achitate la termen", a mai spus Dumitru.

Firma PA&CO, detinuta de Costel Casuneanu, a dat in judecata municipalitatea la Tribunalul Bucuresti, care, in decembrie 2012, a admis cererea firmei, obligand astfel Primaria Capitalei sa plateasca "3.256.108,74 lei reprezentand debit neachitat, suma ce va fi actualizata cu rata inflatiei incepand cu data scadentei pana la data achitarii efective" si "13.633.909,1 lei penalitati de intarziere calculate pana la data de 25.05.2012". Ulterior, in februarie 2013, instanta a indreptat "eroarea materiala" referitoare la data, dispunand ca penalitatile sa fie calculate pana la 25.04.2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Costel Casuneanu proces Primaria Capitalei, #Casuneanu Pasaj Pipera, #Casuneanu despagubiri Primaria Capitalei , #primaria
Comentarii
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5
Casuneanu afaceristul interlop ,
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5