Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primaria Capitalei vrea sa cumpere si sediul in care s-a mutat provizoriu

Luni, 13 Mai 2013, ora 15:56
2067 citiri
Primaria Capitalei vrea sa cumpere si sediul in care s-a mutat provizoriu

Primaria Capitalei doreste sa cumpere si sediul in care s-a mutat temporar pana la repararea sediului de vis-a-vis de Parcul Cismigiu. In acest sens, Primaria a lansat pe site-ul propriu o invitatie de participare pentru achizitia directa de servicii de estimare a pretului sediului actual al institutiei, situat in Splaiul Independentei nr. 291-293, in vederea cumpararii acestuia.

Potrivit caietului de sarcini care insoteste invitatia de participare, Primaria Capitalei isi poate exprima optiunea de cumparare a imobilului pe parcursul derularii contractului de inchiriere, conform contractului incheiat cu proprietarul cladirii. Achizitia poate fi realizata cu plata integral, in rate sau in leasing.

Chiria achitata pana la data cumpararii cladirii se va constitui in avans pentru plata in rate sau in leasing a imobilului. In vederea cumpararii imobilului se va stabili un pret pe baza unui raport de evaluare elaborat de o persoana juridica acreditata, potrivit legiise mai arata in caietul de sarcini.

Cladirea are o suprafata construita la sol de 1.086 metri patrati, o suprafata construita desfasurata de 14.224 metri patrati si o suprafata utila totala de 12.556,34 metri patrati, conform aceleiasi surse. Terenul aferent constructiei are o suprafata totala de 1.593,39 metri patrati.

Evaluarea imobilului va fi facuta prin cel putin doua abordari printre care abordarea prin comparatia de piata, abordarea prin capitalizarea veniturilor si abordarea prin costuri.

Raportul de evaluare va fi intocmit respectand Standardele Internationale de Evaluare si Codul de etica aprobat de Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR).

Pentru stabilirea valorii de piata nu se va lua in calcul valoarea contractului de inchiriere. Raportul de evaluare va fi realizat in cel mult 30 de zile, conform aceleiasi surse.

Operatorii economici care doresc sa participe la procedura trebuie sa fie membri ai ANEVAR si sa fi prestat cel mult trei contracte de servicii similare cu o valoare comparabila.

Criteriul aplicat pentru atribuirea contractului va fi pretul cel mai scazut. Valoarea estimata a contractului este de 21.831 lei fara TVA. Ofertele pot fi depuse pana pe 17 mai si vor fi deschise in aceeasi zi.

Primaria Capitalei s-a mutat in actualul sediu din Splaiul Independentei nr. 291-293 in luna martie a anului 2010 deoarece vechiul sediu, situat in Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, a intrat in consolidare.

Contractul de inchierere a actualului sediu a fost incheiat in anul 2009 pe o durata de trei ani, fiind prelungit la sfarsitul lui 2012 cu un an.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Primaria Bucuresti achizitie sediul Splai, #Primaria Bucuresti cumpara sediu Splai , #primaria