Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primaria Sector 1 majoreaza salariile - cine si cat primeste in plus

Vineri, 21 August 2015, ora 14:23
5331 citiri
Primaria Sector 1 majoreaza salariile - cine si cat primeste in plus
Foto: Arhiva Ziare.com

Consilierii locali ai Sectorului 1 au votat vineri, in sedinta extraordinara, majorarea salariilor angajatilor, atat functionari publici, cat si contractuali, cu 12%, in baza OUG 27 pe 2015 privind completarea OUG 83 pe 2014 care vizeaza salarizarea personalului platit din fonduri publice.

De aceasta hotarare vor beneficia, de la 1 septembrie a.c., aproximativ 2.900 de angajati ai aparatului de specialitate din Primarie si din institutiile subordonate Consiliului local.

Este vorba de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1, Complexul Multifunctional Caraiman Sector 1, Administratia Pietelor, Administratia Unitatilor de Invatamant Preuniversitar si Unitatilor Sanitar Publice si Administratia Domeniului Public.

Au fost exceptate de la aceste cresteri salariale Politia Locala si Directia Generala Taxe si Impozite, pentru ca scopul acestei ordonante a fost acela de echilibrare a salariilor din administratia sectorului si de eliminare a discrepantelor existente, potrivit reprezentantului compartimentului de specialitate.

BNR: Majorarea salariilor poate sa provoace o spirala a preturilor

Potrivit sursei citate, salariile aparatului de specialitate al primarului sunt, in acest moment, la nivelul anului 2008, si mai mult decat atat, prin restructurarile efectuate in 2010, s-a ajuns la o supraincarcare de sarcini.

"Primaria Sectorului 1 a marit salariile cu 12% functionarilor din cadrul Primariei si directiilor de specialitate din subordinea Consiliului local. Majorarea nu s-a facut pe mandatul meu, ci am avut o continuitate in Primarie, iar acest lucru s-a realizat in interesul angajatilor.

Nu eu sunt cel care hotarasc pe aceasta perioada. Impreuna cu consilierii locali, in baza ordonantei 27/2015 am pus in practica majorarea acestor salarii", a declarat viceprimarul Sectorului 1, Vasile Motoc.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#consilieri primarie sector 1 salariu marit, #salarii consilieri primarie sector, #salarii consilieri primarii , #primaria