Primariile de sector ofera ajutor persoanelor fara adapost

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 12:23
7732 citiri
Primariile de sector ofera ajutor persoanelor fara adapost

Autoritatile locale din Capitala au adoptat masuri pentru protectia persoanelor fara adapost in aceste zile extrem de geroase.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 a dispus pentru aceste zile geroase o serie de masuri menite sa identifice persoanele care locuiesc in spatii fara incalzire curenta, se arata intr-un comunicat de presa transmis miercuri.

Prin Dispeceratul Primariei Sectorului 3 - 021.9854, directia sociala va prelua cazurile aflate in aceasta situatie, oferind adapost in cele trei centre aflate in subordinea institutiei. Acestea sunt: Centrul de urgenta pentru persoane fara adapost din bd. 1 Decembrie 1918 nr. 9J, Adapostul de zi si noapte pentru copiii strazii 'Casa Noastra' str. Rotunda nr. 2 si Centrul de primire de urgenta pentru copiii strazii situat pe str. Marin Pazon nr. 2B.

Persoanele fara adapost din Bucuresti sunt gazduite fara restrictii in centrele sociale ale primariilor de sector, pe perioada sezonului rece.

In Sectorul 1, agentii comunitari vor patrula in aceasta perioada pe strazi pentru a identifica persoanele fara adapost care pot fi afectate de temperaturile scazute.

Persoanele adulte sunt transportate la Complexul de Servicii Sociale Odai (Sos. Odai nr. 3-5), copiii sunt dusi la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptatorilor nr. 40), iar mamele cu copii sunt gazduite in centrele maternale ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1. In centrele sociale ale sectorului 1 sunt gazduite, in prezent, 27 de persoane fara adapost.

De asemenea, Ambulanta Sociala a Primariei sectorului 1 si echipaje ale Politiei Locale se vor deplasa la domiciliul persoanelor in varsta sau al persoanelor nedeplasabile pentru a le monitoriza starea de sanatate si a le ajuta la cumparaturi (alimente, medicamente, apa etc.). Actiunea va continua pana la imbunatatirea conditiilor meteo.

Persoanele in varsta sau nedeplasabile pot suna zilnic, de luni pana duminica, intre orele 7.00 si 19.00, la numarul de telefon 021/9644 (Ambulanta Sociala) sau la 021/9540 (Politia Locala Sector 1) pentru a cere sprijin.

Primaria din Sectorul 2 are pregatit pentru cei fara adapost un centru situat pe sos. Pantelimon, unde oamenii vor primi mancare calda si consultatii medicale asigurate de personalul de specialitate al administratiei locale. Adapostul are o capacitate de 54 de locuri - 24 pentru femei si 30 pentru barbati - dormitoare, sali de baie si cabinet medical.

Primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus gazduirea de urgenta a celor fara adapost in Centrul Medico-Social din Soseaua Berceni. Prin DGASPC Sector 4, o echipa mobila verifica permanent daca pe strazi mai sunt oameni fara adapost.

Varstnicii singuri, nedeplasabili, izolati in locuinte pe fondul vremii nefavorabile, pot apela 037.275.63.13 si 037.275.63.14, pentru a primi sprjinul specialistilor echipei mobile.

In Sectorul 6 sunt disponibile 36 de locuri, 16 dintre acestea sunt in adapostul de noapte din str. Inspiratiei, nr . 4, iar 20 in Centrul de Servicii Sociale "Sfantul Nectarie", situat in Bulevardul Uverturii, nr. 81. De asemenea, a fost instituita o linie telefonica de urgenta destinata preluarii apelurilor referitoare la persoanele fara adapost. Numarul de telefon este: 0731.624.849.

Adapostul de noapte situat in strada Inspiratiei nr. 4 functioneaza la capacitate maxima, aici fiind cazate in prezent 20 de persoane. In adapostul situat in Bulevardul Uverturii, nr. 20, in prezent sunt cazate sase persoane, aici fiind disponibile in continuare inca 14 locuri.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#adaposturi sociale Bucuresti, #adaposturi zile geroase Bucuresti, #ajutor social primarii sector, #persoane fara adapost Bucuresti , #primaria