Toti taximetristii din Bucuresti circula ilegal, din cauza Primariei

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 16:08
1743 citiri
Toti taximetristii din Bucuresti circula ilegal, din cauza Primariei
Foto: Arhiva

Cu toate ca licentele de functionare ale taxiurilor din Capitala au expirat la 28 februarie 2010, suntem la mijlocul lunii mai si Primaria Generala nu a emis altele noi, iar politia nu poate da amenzi.

Autorizatiile de functionare au expirat in ultima zi din februarie a acestui an, pentru toti taximetristii si toate companiile de taxi care efectueaza curse pe raza Bucurestiului, informeaza Antena3 online.

Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca licentele vor fi gata abia la sfarsitul lunii august.

"Licentele expirate nu au fost reinnoite pana acum, din cauza faptului ca au expirat toate in aceeasi zi si procesul de tiparire dureaza. E primul an in care ne confruntam cu o asemenea situatie, pentru ca aceste licente s-au acordat taximetristilor prima data in urma cu cinci ani, iar anul acesta, cand ele au expirat, s-a creat situatia in care nu s-au putut tipari in acelasi timp.

Astfel, ele vor fi emise la sfarsitul lunii august a acestui an, pe o perioada de cinci ani", a explicat pentru Antena3.ro Ion Dedu, seful Directiei Transporturi din cadrul PMB.

Acesta spune ca din cele 10.000 de licente care au fost solicitate de catre taximetristi, 1.400 sunt pregatite pentru a fi emise, cu mentiunea ca mai trebuie supuse unor verificari, semnaturi si tipariri, procedeu care dureaza.

Pana atunci, taximetristii se afla in ilegalitate iar politia nu poate da amenzi.

"Momentan, taximetristii se afla in ilegalitate, fac curse ilegal, pentru ca nu au licenta. Ar trebui ca Politia sa-i amendeze, dar nu putem face asta, ca asumarea este a Primariei, care nu a emis acele autorizatii de functionare la timp", a declarat pentru Antena3.ro Calin Lupsa, seful Biroului Control Tehnic din cadrul Brigazii Rutiere a Capitalei si care apartine de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB).

Pana la emiterea licentelor, s-a stabilit ca taximetristii vor functiona cu o copie conforma cu viza si pe care trebuie sa o expuna pe bordul masinii, astfel incat sa fie vizibila clientului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#taxiuri Bucuresti, #licente taxi Capitala , #primaria