Un primar face propriul sistem de alarmare a populatiei. A cerut pe Facebook toate numerele de telefon

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 17:40
2438 citiri
Un primar face propriul sistem de alarmare a populatiei. A cerut pe Facebook toate numerele de telefon
Foto: Arhiva/Ziare.com

Primarul orasului Targu Bujor din judetul Galati, Laurentiu Gidei, vrea sa infiinteze un sistem local de alarmare a populatiei, prin intermediul retelelor de telefonie mobila. El a cerut pe Facebook numerele de telefon ale tuturor localnicilor.

Laurentiu Gidei, primarul orasului Targu Bujor si al satelor componente Moscu si Umbraresti, a cerut oamenilor, printr-o postare pe Facebook, sa-i trimita numerele lor de telefon. Ulterior, acestea vor forma o baza de date care va ajunge in telefonul primarului. Astfel, cetatenii vor fi anuntati in timp real chiar de primar despre pericolele care ii pandesc.

"Rog toti posesorii de telefoane mobile care locuiesc in Tg.Bujor, Moscu sau Umbraresti, sa-mi trimita mesaj in privat cu numarul de telefon si numele! Puteti sa-mi trimiteti si numerele cunoscutilor, rudelor, vecinilor! Vreau sa pot informa prin SMS, la nivel local despre eventualele fenomene meteorologice imediate, despre evenimente importante! Noi, primarii, suntem informati primii despre eventuale fenomene meteo grave, ce se vor petrece in zona noastra! O comunicare eficienta poate preintampina evenimente tragice, precum cele de duminica din zona Timisoara! Astept mesajele dumneavoastra!", a scris Laurentiu Gidei.

Primarul sustine ca are sute de numere de telefon ale cetatenilor din Targu Bujor si din cele doua sate componente. In total, in zona locuiesc aproximativ 6.000 de oameni.

In opinia primarului, sistemul pe care il construieste nu va intra in conflict cu cel national anuntat de Guvern.

"Eu am mai utilizat chestia cu anunturile prin SMS. Am numerosi cetateni in agenda mea telefonica, dar vreau sa-mi maresc baza de date, sper eu sa ajung la cateva mii de numere. Mi-am dat seama ca anunturile pe care le postez de obicei pe Facebook nu sunt suficiente, nu ajung neaparat in timp util la toti oamenii, nu toti stau pe Facebook, si m-am gandit sa ii rog sa imi dea numerele de telefon ca sa ii pot informa in timp util.

Noi, primarii, suntem informati primii despre fenomenele meteo care apar. Stiu ca se doreste si implementarea acelui sistem national de alerta, este foarte bun si acela, dar acesta la care m-am gandit, cum v-am spus, este pentru noi, cei de aici. Nu il excludem pe acela, sunt utile amandoua", a declarat primarul Laurentiu Gidei.

Pentru buna functionare a sistemului local de alarmare in caz de dezastre, primarul Laurentiu Gidei foloseste o aplicatie. Viitorul sistem va fi utilizat si pentru a anunta diverse evenimente de interes local.

"Daca Guvernul va face un sistem national de alarmare, foarte bine, il vom folosi. Al nostru poate sa existe in paralel. In plus, prin intermediul sistemului nostru nu anuntam doar catastrofe, putem sa-l folosim pentru vesti bune. Vom anunta evenimente, spectacole, chestii legate de administratie. Am descarcat o aplicatie de curand care imi permite sa trimit anunturile tuturor celor din grup", a adaugat Gidei.

In ultimii zece ani, zona Targu Bujor a fost lovita de mai multe valuri de inundatii. De asemenea, ninsoarea de iarna trecuta a izolat localitatea, iar viscolul din aprilie, anul acesta, i-a lasat pe locuitori zile intregi fara curent electric.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#primar Galati sistem alerta populatie calamitati , #primaria
Comentarii