Un primar spune ca a muncit in noaptea de Anul Nou, ANRP il urecheaza: Din ciclul sa mai si glumim

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 22:25
4177 citiri
Un primar spune ca a muncit in noaptea de Anul Nou, ANRP il urecheaza: Din ciclul sa mai si glumim
Foto: Primarie Oradea

Primarul din Oradea, liberalul Ilie Bolojan (foto), sustine ca a solutionat 155 de dosare de retrocedare in noaptea de Anul Nou, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) mai degraba ironic la adresa edilului "constiincios".

"Din ciclul 'sa mai si glumim!' Iata ca se poate! Primarul de Oradea a solutionat 155 de dosare de retrocedare in noaptea de Anul Nou!", precizeaza reprezentantii ANRP intr-un comunicat remis miercuri.

Acestia explica in continuare ca, la solicitarea ANRP, prefectii au transmis informari cu privire la modul in care autoritatile locale au pus in aplicare prevederile Legii 165/2013 in cursul anului 2014.

"Raspunsul transmis Prefecturii Bihor de catre primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, arata faptul ca la data de 31.12.2014, Primaria municipiului Oradea avea in lucru 552 de dosare aferente notificarilor depuse in baza Legii nr. 10/2001, iar la data de 01.01.2015, mai avea in lucru 397 de dosare. Cu alte cuvinte, Primaria Oradea a sarbatorit trecerea dintre ani solutionand 155 de dosare de retrocedare", mai arata ANRP in documentul citat.

Lasand gluma la o parte, ANRP a atras atentia ca "problematica restituirilor nu cade doar in raspunderea autoritatilor guvernamentale, ci si in a celor de la nivel local".

Astfel, Autoritatea a criticat raspunsul superficial transmis de Primaria Oradea, precizand ca acesta arata "fara echivoc ca in anumite locuri din tara inca nu s-a inteles ca in materie de retrocedare si despagubire s-a intrat, odata cu aparitia Legii 165/2013, intr-o noua era, aceea a respectului fata de cetateni si a transparentei".

"Nu doar o data, ANRP a aratat ca dezinteresul fata de problemele majoritatii si preocuparea doar in legatura cu unele, putine, cereri de retrocedare au generat haosul din domeniul restituirilor, transpus in nemultumire, neincredere si blocaj.

Avand in vedere faptul ca termenul in care o parte dintre autoritatile locale aveau obligatia sa solutioneze toate cererile de restituire s-a implinit la data de 1 ianuarie 2015, ANRP solicita prefectilor sa ia masurile stabilite prin Legea 165/2013", se incheie comunicatul citat.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#primar Oradea ANRP, #primar Oradea retrocedari, #primar Oradea Anul Nou , #primaria