ANM anunta vreme ploioasa pentru saptamana viitoare. Cand vor creste temperaturile

Duminica, 14 Aprilie 2019, ora 15:58
11629 citiri
ANM anunta vreme ploioasa pentru saptamana viitoare. Cand vor creste temperaturile
Foto: Arhiva Pixabay

Agentia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta o vreme ploioasa in decursul saptamanii viitoare in majoritatea zonelor tarii, cu precipitatii sub forma de lapovita in unele spatii restranse. Temperaturile vor creste, insa, incepand de joi, spun meteorologii.

"Luni se vor inregistra ploi mai putine decat in weekend si mai slabe cantitativ. Ele vor aparea cel mai probabil prin Banat, Oltenia, nord-vestul Munteniei, in sud-vestul tarii. Maximele vor fi de la 4-5 grade in Moldova, inregistrandu-se 8-9 grade in nordul Moldovei, pana la 16 grade in campia de Vest si intre 18-19 grade in vestul Olteniei", a precizat meteorologul de serviciu al Agentiei Nationale de Meteorologie.

Potrivit acestuia, incepand de marti, ploile se extind treptat in nordul, centrul si estul tarii. La munte, in special in Carpatii Orientali, local si in Meridionali, vor fi ploi mixte, iar in zonele mai joase de munte si la peste 1500 va fi lapovita.

"In noaptea de marti spre miercuri, s-ar putea sa apara lapovita pe spatii restranse si prin Maramures, Moldova si Transilvania. Miercuri se vor inregistra precipitatii in jumatatea de est a tarii si local in rest, iar la munte, la altitudini de peste 1700 se vor inregistra ninsori si maxime intre 10-18 grade", a mai completat acesta.

Finalul saptamanii aduce schimbari ale temperaturii si vreme insorita, precizeaza reprezentantul ANM.

Potrivit acestuia, joi se restrang ploile, care vor aparea local doar in sud si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10-20 de grade, iar spre finalul saptamanii va fi o vreme in general frumoasa, cu mai putine ploi, regimul termic apropiindu-se de cel normal, intre 10-20 de grade si 20 de grade izolat.

"Pentru Capitala, vremea va fi inchisa pana vineri. Luni si marti este posibil sa nu se inregistreze ploi. Totusi, ramane innorat, temperaturile fiind cuprinse intre 13-14 grade, iar miercuri si joi va fi temporar ploaie, 12 grade, cu putin vant. In weekend se va incalzi usor si va aparea soarele", a conchis meteorologul ANM.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prognoza meteo saptamana viitoare , #prognoza meteo