Cand vin ninsorile - vezi prognoza meteo pe doua saptamani (Video)

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 14:16
8325 citiri
Cand vin ninsorile - vezi prognoza meteo pe doua saptamani (Video)

Meteorologii au realizat prognoza vremii pentru urmatoarele doua saptamani in toate regiunile tarii.

Astfel, in intervalul 18 noiembrie - 1 decembrie 2013, vremea va frumoasa in prima parte a perioadei, urmand ca in ultima saptamana a lunii aceasta sa se raceasca.

Banat

Pana pe 22 noiembrie, temperaturile mai cresc putin, fiind mai ridicate decat normalul perioadei, cu maxime de circa 14 grade si minime nocturne de 7 grade. Apoi, vremea se va raci treptat, ajungand la temperaturi sub cele normale pentru sfarsitul lunii noiembrie, cu maxime de 4 grade si minime de -1 grad.

Sansele de precipitatii se mentin ridicate pe tot parcursul intervalului. Acestea vor fi mai insemnate cantitativ si se vor semnala pe arii mai extinse intre 22 si 27 noiembrie, spre sfarsitul intervalului fiind posibile si precipitatii slabe mixte.

Crisana

In prima saptamana, temperaturile medii din timpul zilei vor creste, ajungand pana la 14 grade in data de 20 noiembrie, apoi maximele vor scadea pana la valori de 12 grade. In a doua saptamana de prognoza, vremea continua sa se raceasca, racirea fiind mai accentuata in intervalul 24 - 26 noiembrie, cand temperaturile vor scadea cu circa 6 grade.

Minimele din timpul noptii vor ajunge la 4 grade in prima noapte, urcand pana spre 7 grade pe 21 noiembrie, dupa care vor scadea din nou. Sansele de precipitatii pe arii extinse sunt ridicate in intervalul 22 - 25 noiembrie. La sfarsitul lunii, precipitatiile se pot transforma trecator in lapovite si ninsori.

Transilvania

Vemea se va mentine mai calda decat e normal in prima saptamana de prognoza, cu valorile cele mai ridicate intre 20 si 22 noiembrie, cand vor fi maxime de pana la 14 grade si minime de 4 grade.

Ulterior, vremea se va raci accentuat, astfel ca, la sfarsitul lunii maximele termice se vor situa in jurul valorii de 2 grade, in timp ce minimele vor fi negative, de aproximativ -5, normale pentru aceasta data. Zilnic sunt posibile precipitatii slabe, la inceput sub forma de ploaie, iar din 26 noiembrie cresc sansele de lapovite si fulguieli, cu precadere in zona subcarpatica si in depresiuni.

Maramures

Vremea se mentine mai calda decat ar fi normal pana pe 24 noiembrie, cand maximele vor fi cuprinse intre 10 si 13 grade, iar minimele vor scadea pana la 6 grade. Incepand de pe 25 noiembrie, valorile termice vor marca o scadere semnificativa, de aproape 8 grade. Astfel, pe 30 noiembrie, maximele vor fi de 3 grade, iar in timpul noptii temperaturile vor cobori sub 0 grade, ajungand la -4 grade Celsius.

Aproape pe tot parcursul intervalului de prognoza vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ. Doar in jurul datelor de 23 si 24 noiembrie sunt asteptate ploi pe arii mai extinse, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

Moldova

Prima zi a intervalului va fi mai rece, dupa care temperaturile vor creste cu 8 grade in 3 zile. Astfel, pe 21 noiembrie, maximele vor ajunge la 14 grade. Intre 23 si 26 noiembrie vremea se va raci accentuat, ajungand pana la 4 - 2 grade Celsius la sfarsitul intervalulu. In timpul noptii, temperaturile vor scadea de la aproximativ 6 grade in prima saptamana, pana la -3 grade in ultima noapte.

In intervalul 22 - 26 noiembrie, va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor fi insemnate cantitativ. In rest, sansele de precipitatii vor fi destul de scazute.

Dobrogea

Temparaturile se mentin normale pentru aceasta perioada in primele doua zile ale intervalului, apoi vor creste semnificativ, cu aproximativ 8 grade Celsius, vremea devenind calda pentru aceasta perioada a anului. In a doua saptamana, temperaturile scad treptat, astfel ca la sfarsitul lunii noiembrie sunt asteptate valori de 5 - 6 grade in timpul zilei si temperaturi nocturne in jurul a 0 grade, vremea redevenind normala din punct de vedere termic.

Aproape pe tot parcursul intervalului, izolat, va ploua slab sau va burnita, iar intre 22 si 27 noiembrie cresc sansele de ploi pe arii extinse.

Muntenia

Temperaturile vor creste de la 9 grade in prima zi a intervalului spre 16 grade in data de 21 noiembrie, dupa care vremea va intra intr-un proces de racire, ajungand la valori apropiate de normalul perioadei, adica de 4 - 5 grade Celsius. In timpul noptii, vor fi valori cuprinse intre 2 si 6 grade, pana in data de 27 noiembrie, apoi minimele vor deveni in general negative.

In intervalul 22 - 26 noiembrie sunt asteptate ploi pe arii extinse, mai insemnate cantitativ in zona subcarpatica. In rest, doar izolat sunt posibile ploi slabe sau burnite.

Oltenia

Vremea se raceste usor in primele doua zile ale intervalului, apoi temperaturile diurne vor creste de la 9 la 14 grade, in vreme ce cele nocturne vor creste de la 2 grade la 6 grade, valori cu 4 - 5 grade mai ridicate decat cele normale in aceasta perioada.

Incepand cu data de 23 noiembrie vremea va intra intr-un proces de racire, iar la sfarsitul intervalului valorile termice vor fi usor mai scazute decat cele normale pentru aceasta perioada, cu maxime de circa 4 grade si minime usor negative. Trecator, pe tot parcursul intervalului, va ploua slab sau va burnita, iar intre 21 si 27 noiembrie, creste probabilitatea pentru ploi pe arii extinse, moderate cantitativ.

La munte

In prima saptamana, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu maxime ce se vor situa in jurul a 6 grade si minime nocturne de aproximativ 0 grade. Dupa 24 noiembrie, maximele diurne vor scadea semnificativ, ajungand la valori -2 grade, iar minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situandu-se, in medie, in jurul valorii de -6 grade Celsius.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor semnala precipitatii slabe, sub forma de ploaie pana pe 25 noiembrie, dupa care vor fi mai ales lapovite si ninsori. In intervalul 22 - 26 noiembrie va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#prognoza meteo 1 decembrie, #vremea sfarsit luna noiembrie , #prognoza meteo