Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani: Cald, cald, tot mai cald si fara ploi

Luni, 03 August 2015, ora 17:09
4956 citiri
Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani: Cald, cald, tot mai cald si fara ploi
Foto: Ziare.com

Canicula si lipsa precipitatiilor vor caracteriza si urmatoarele doua saptamani, in toata tara, iar temperaturile maxime ar putea ajunge, mai ales in vestul tarii, pana la 36 de grade Celsius.

Vremea se incalzeste constant, in prima saptamana a lunii august, iar o usoara racorire este posibila doar in weekend, pe tot cuprinsul tarii, se arata in prognoza pe doua saptamanii a Administratiei Nationale de Meteorologie, impartita pe regiuni.

Cat priveste precipitatiile, acestea vor fi doar izolate si de scurta perioada.

Planuri de concediu? Prognoza meteo pentru luna august

Muntenia

In prima saptamana, vremea va fi izolat caniculara la campie, cu temperaturi maxime de 33-34 de grade Celsius. In cea de-a doua saptamana, este posibil un val de caldura si mai intens si persistent. In ce priveste temperaturile minime, acestea vor fi cuprinse intre 17 si 19 grade Celsius, fiind posibile si nopti tropicale la campie, cand termometrele nu vor indica sub 20 de grade.

De asemenea, vremea va fi caracterizata de seceta, in cele doua saptamani, doar in sudul si estul regiunii, izolat, fiind posibile averse slabe la jumatatea saptamanii.

Transilvania

In prima saptamana, vremea va fi tot mai calda, de la o zi la alta, in partea de vest si sud-vest a regiunii temperaturile urmand a ajunge, joi, la 34 de grade Celsius. In weekend, maximele vor scadea cu doua grade, in timp ce pentru a doua saptamana este asteptat un nou val de caldura, iar local va fi canicula.

Minimele vor putea cobori sub 10 grade Celsius doar in depresiuni, la inceputul saptamanii viitoare, insa in medie se vor situa la valorile de 14-15 grade Celsius. In ce priveste ploile, acestea vor fi doar izolate si de scurta durata, la altitudini mai mari si doar la inceputul saptamanii viitoare.

Moldova

Vremea sa va incalzi constant in prima saptamana, devenind caniculara in sud, pana la o maxima de 33 de grade. O scadere a temperaturilor va fi posibila spre sfarsitul saptamanii. De asemenea, temperaturile minime vor creste de la 14-15 grade, in prima parte a intervalului, pana la 18 grade in celelalte zile. Probabilitatea de ploaie va fi foarte scazuta in cele doua saptamani.

Oltenia

Temperaturile vor creste constant, pana joi, cand vremea va fi local caniculara, cu maxime de pana la 35 de grade Celsius. Temperaturile vor fi mai scazute in weekend, insa in a doua saptamana a intervalului vremea va fi si mai calduroasa.

Minimele nu vor cobori sub 17 grade si, local, in unele nopti, sub 20 de grade, acestea fiind numite nopti tropicale. In ce priveste ploile, acestea vor fi posibile doar izolat si pentru scurta durata, in zonele de deal.

Banat

Vremea va redeveni caniculara, temperaturile urmand a creste pana la 36 de grade, la jumatatea saptamanii, dupa care urmeaza o scadere a valorilor termice cu 2-3 grade Celsius. In a doua saptamana, vremea va fi local caniculara, iar temperaturile minime nu vor fi mai mici de 18 grade Celsius, local nici sub 20 de grade, cu exceptia inceputului saptamanii viitoare, cand vor putea cobori si pana la 16 grade. Ploile vor lipsi aproape in totalitate, fiind posibile doar izolat ploi slabe, de scurta durata.

Crisana

Si aici vremea va fi caniculara, temperaturile crescand constant pana la 36 de grade Celsius, spre sfarsitul saptamanii, dupa care vor scadea cu 2-3 grade Celsius, in weekend. Asemenea majoritatii zonelor tarii, termometrele vor mai castiga din nou cateva grade, la inceputul saptamanii viitoare, cand local va fi canicula, iar noaptea nu vor fi temperaturi mai mici de 18 grade, local 20. Ploi izolate, de scurta durata, vor fi posibile doar la inceputul saptamanii viitoare.

Maramures

Nici nordul tarii nu scapa de canicula, temperaturile urmand sa ajunga la 35 de grade Celsius, in a doua parte a saptamanii, dupa care vor scadea usor, in weekend, pentru ca a doua saptamana sa fie una local caniculara.

Temperaturile minime vor fi ceva mai scazute decat in majoritatea tarii, putand sa coboare pana la 15 grade Celsius sau chiar mai putin, la inceputul saptamanii viitoare. Ploile vor fi posibile doar izolat, in zonele de deal si pentru scurta durata.

Dobrogea

In sud-estul tarii se vor inregistra cele mai scazute temperaturi maxime, care nu vor urca mai mult de 32 de grade Celsius, insa chiar si asa va fi izolat canicula, in vestul regiunii. Minimele nu vor cobori sub 20 de grade, izolat nici sub 22, iar averse sunt posibile doar miercuri, in restul intervalului probabilitatea fiind una foarte redusa.

La munte

Vremea va fi una calda, cu temperaturi maxime de pana la 24 de grade Celsius, minimele urmand sa coboare pana la 13 grade, poate mai scazute in prima parte a intervalului. Ploile vor lipsi aproape in totalitate, fiind posibile doar izolat si pentru scurta durata, la jumatatea acestei saptamani.

F.N.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#prognoza meteo august, #prognoza meteo canicula, #vremea doua saptamani , #prognoza meteo