Cum va fi vremea la inceputul lui octombrie - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 13:37
5634 citiri
Cum va fi vremea la inceputul lui octombrie - prognoza meteo pe doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru intervalul 23 septembrie - 6 octombrie 2013.

Daca in primele zile vremea se mentine racoroasa, spre finalul intervalului incepe sa se incalzeasca temperaturile ajungand pana la 26 de grade.

Banat

In primele doua zile, vor fi temperaturi usor sub cele normale pentru ultima decada a lunii septembrie, in medie de 20 - 21 de grade.

Temperaturile se vor situa peste cele obisnuite in 25 si 26 septembrie, cand valoarea medie va fi de 24 - 25 de grade. Dupa data de 27 septembrie, scaderea de temperatura anticipata va readuce regimul termic diurn la valori in jurul celor climatologic normale.

Temperaturile minime se vor situa in jurul valorii de 10 grade in prima parte a intervalului, apoi vor fi cateva nopti cu temperaturi in general peste cele obisnuite, urmand ca inceputul lunii octombrie sa readuca valori in jurul normelor.

Ploi mai frecvente vor fi in intervalul 29 septembrie - 2 octombrie, in celelalte zile probabilitatea de ploaie fiind destul de redusa.

Crisana

In aceasta zona se vor inregistra valori in general usor sub cele normale pentru aceasta perioada din an, cu medii ce se vor situa in jurul a 19 grade.

O crestere de temperatura se anticipeaza pentru zilele de 25 si 26 septembrie, cand vor fi 22 - 23 de grade. Vor fi nopti mai racoroase in 25, 26 si 28 septembrie.

Probabilitatea de ploaie se mentine destul de ridicata pe parcursul celor doua saptamani de anticipatie, totusi acestea vor fi mai frecvente si moderate cantitativ intre 29 septembrie si 1 octombrie.

Transilvania

Intervalul va debuta cu o vreme racoroasa, cu temperaturi de 16 - 17 grade. In jurul datei de 26 septembrie se vor inregistra 22 de grade.

Pentru restul perioadei de prognoza vor fi temperaturi de 18 - 20 de grade.

Vor fi posibile ploi in mare parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare in 29 si 30 septembrie si 1 octombrie.

Maramures

Regimul temperaturilor maxime in urmatoarele doua saptamani va fi caracterizat de valori in general sub cele normale pentru aceasta perioada din an, cu medii de 16 - 17 grade.

O crestere de temperatura se anticipeaza in jurul datei de 26 septembrie, cand media de 21 de grade se va situa peste valorile obisnuite. In privinta regimului termic al noptilor se astepta variatii, de la nopti mai racoroase in 25, 26 si 28 septembrie, la valori apropiate de cele normale in rest, si anume medii de 9 - 11 grade.

Este posibil sa ploua intre 28 septembrie si 1 octombrie.

Moldova

In saptamana 23 - 29 septembrie vremea va fi in general racoroasa, cu maxime termice, in medie, de 16 - 17 grade. O crestere de temperatura este prognozata pentru data de 26 septembrie cand se vor inregistra 20 de grade.

In saptamana 30 septembrie - 6 octombrie nu vor fi variatii termice importante, astfel ca maximele vor fi in medie de 18 grade. Noptile si diminetile vor fi racoroase in mare parte a intervalului de referinta, cu medii de 6 - 8 grade, o usoara crestere de temperatura fiind de asteptat in 30 septembrie - 1 octombrie, cand media regionala va fi de 10 - 11 grade.

Ploile vor ocupa suprafete mai extinse in intervalul 28 septembrie - 1 octombrie, cand local pot fi moderate cantitativ.

Dobrogea

Temperaturile maxime vor fi in medie de 20 de grade, iar in 26 si 29 septembrie vor ajunge la 22 de grade.

Noptile vor fi mai racoroase in 25, 26 si 28 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in 30 septembrie si 1 octombrie.

Muntenia

Regimul termic va avea valori in general apropiate de cele obisnuite ale perioadei, cu 21 - 23 de grade, in medie. Incalzirea vremii prognozata in jurul datei de 26 septembrie va aduce o medie de 24 - 26 de grade, valoare mai ridicata decat ar fi climatologic normal.

Aceeasi distributie raportata la valorile climatologic normale se constata si in cazul minimelor nocturne, care, cu 9 - 12 grade in medie, se vor situa in jurul valorilor mediate multianual.

Ploi mai frecvente se estimeaza a fi in jurul datei de 30 septembrie.

Oltenia

In aceasta regiune vor fi temperaturi, in medie, de 21 - 23 de grade. Incalzirea vremii prognozata in jurul datei de 26 septembrie va determina o valoare mai ridicata decat ar fi climatologic normal, in medie de 24 - 26 de grade.

Pe timpul noptii se vor inregistra cu 9 - 12 grade.

Probabilitatea de ploaie se mentine destul de redusa, cu exceptia zilelor de 30 septembrie si 1 octombrie, cand ploile se pot semnala local.

La munte

Valorile termice se vor mentine destul de scazute in primele zile, atat cele maxime, cu medii de 7 - 10 grade, cat si cele minime, cu 2 - 4 grade. Apoi, o crestere usoara a temperaturilor va aduce regimul mediu la valori de 11 - 12 grade ziua si 4 - 6 grade noaptea, apropiat de ce ar fi normal in aceasta perioada din an.

Probabilitatea pentru precipitatii se mentine destul de mare pe tot intervalul, dar vor fi doar ploi slabe, cu caracter local, exceptand perioada 29 septembrie - 1 octombrie cand ploi moderate cantitativ vor fi pe spatii mai extinse. Pe creste, la peste 1.800 de metri altitudine, vor mai fi trecator si precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#prognoza meteo doua saptamani, #vremea sfarsit septmebrie, #vremea inceput octombrie , #prognoza meteo