Meteo: Prognoza pe trei luni - cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 21:04
19104 citiri
Meteo: Prognoza pe trei luni - cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Meteorologii au anuntat cum va fi vremea in urmatoarele trei luni, inclusiv de sarbatori, cand temperaturile vor fi apropiate de mediile obisnuite in majoritatea regiunilor, chiar mai ridicate in unele zone.

Administratia Nationala de Meteorologie a dat publicitatii, vineri, estimarile meterologice pentru intervalul noiembrie 2014 - ianuarie 2015.

Noiembrie

In ultima luna a toamnei, valorile termice se vor situa peste medii in sud-est si local in sud si vest, iar in restul zonelor acestea pot fi apropiate de limitele normale, media multianuala lunara pentru perioada 1981-2010 fiind de 3,8 grade Celsius.

Privind cantitatile lunare de precipitatii, acestea vor fi mai insemnate cantitativ in regiunile centrale si local in cele vestice si nordice, iar in restul teritoriului vor avea valori apropiate de mediile climatologice, de 41,5 litri pe metrul patrat, pentru luna noiembrie.

Decembrie

Meteo: Scoateti cojoacele din dulap! Frig si primele ninsori - prognoza pe 2 saptamani

In luna sarbatorilor de iarna, valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multianuale in aproape toata tara, se arata in comunicatul ANM, local in sud-estul si sudul tarii fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decat in mod obisnuit, media multianuala lunara fiind de -0,8 grade Celsius.

In ce priveste precipitatiile, ele se vor situa in limitele climatologice in majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste medii, iar in sud si vest sub normele de 44,8 litri pe metrul patrat.

Ianuarie

A venit iarna: Primele ninsori si probleme in trafic - unde nu poti sa circuli fara cauciucuri de iarna

In cea mai friguroasa luna a anului, temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a tarii, de -2,1 grade Celsius, posibil local mai ridicate decat normalul in vest, sud si sud-est.

Totodata, cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de mediile multianuale in estul si sudul tarii, de 33,6 litri pe metrul patrat, dar vor avea o tendinta de excedent in celelalte regiuni, mai informeaza ANM.

Frig si inundatii - cat mai tine vremea rea si ce masuri anunta Guvernul

La nivel national, cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra, in urmatoarele 3 luni, in Dobrogea, Banat si Crisana, in timp ce cele mai scazute vor fi in Transilvania si Moldova.

De asemenea, in ce priveste precipitatiile, cele mai mari cantitati vor fi inregistrate in Maramures, dar si in Oltenia, in timp ce in Moldova si Dobrogea se vor semnala cele mai reduse cantitati de precipitatii.

Potrivit ANM, estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

F.N.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#prognoza meteo trei luni, #meteo craciun, #vreme Craciun, #vreme Sarbatori, #prognoza meteo Revelion , #prognoza meteo