Iata cum va fi vremea in urmatoarele saptamani: caldura mare si ploi la munte

Duminica, 19 August 2018, ora 15:14
5127 citiri
Iata cum va fi vremea in urmatoarele saptamani: caldura mare si ploi la munte
Foto: Arhiva Ziare.com

Valorile termice prognozate de catre meteorologi pentru urmatoarele patru saptamani vor fi, in general, mai ridicate decat media climatologica a perioadei, in timp ce ploile isi vor face simtita prezenta in special in zonele montane, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila in intervalul 20 august - 17 septembrie.

Potrivit meteorologilor, in saptamana 20 - 27 august, temperatura aerului va fi mai ridicata decat normalul climatologic in toata tara, cu abateri mai mari in regiunile vestice, nord-vestice si centrale. Totodata, cantitatile de precipitatii vor fi usor deficitare, indeosebi in regiunile extra-carpatice, cu exceptia zonelor de munte, unde local se poate semnala o tendinta spre excedent.

In intervalul 27 august - 3 septembrie, valorile termice vor fi in general usor mai ridicate decat normalul climatologic al saptamanii la nivelul intregii tari, iar cantitatile de precipitatii pot fi excedentare in jumatatea de sud-vest a tarii si apropiate de normele climatologice ale perioadei in restul teritoriului.

De asemenea, in prima saptamana a lunii septembrie (3 - 10), temperatura aerului va fi, in general, mai ridicata decat media perioadei in toate regiunile, cu abateri mai mari, la nivel local, indeosebi in cele din nord-vest, nord si centru. In plus, la nivelul intregii tari, regimul pluviometric se va incadra in general in limite normale.

In ceea ce priveste regimul termic pentru perioada 10 - 17 septembrie, meteorologii precizeaza ca, in majoritatea regiunilor, temperatura aerului va avea valori in general mai ridicate decat normalul climatologic al saptamanii, posibil cu abateri mai mari local in jumatatea de nord. In acelasi timp, precipitatiile pot fi usor excedentare, local in zonele montane, precum si in vestul si sudul teritoriului si apropiate de normele climatologice ale intervalului in rest.

Estimarile meteorologice pentru patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata. ANM mentioneaza ca fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
Vânt puternic și ploi până vineri seară. În ce regiuni au anunțat meteorologii cod galben
ANM anunţă vânt puternic şi ploi, în cea mai mare parte a teritoriului ţării, până vineri seară, 29 martie, fiind emise şi două avertizări cod galben. În zonele montane, rafalele...
#prognoza meteo, #vremea august septembrie , #prognoza meteo