Meteo Cald ca vara, pana marti, cand se schimba vremea

Duminica, 28 Octombrie 2018, ora 10:05
7918 citiri
Meteo Cald ca vara, pana marti, cand se schimba vremea

Ultima duminica din luna octombrie vine cu temperaturi potrivite mai mult pentru lunile de vara. Astfel, maximele prognozate depasesc temperaturile de sambata si ajung pana la 26-27 de grade. Temperaturile mari se vor mentine si luni si marti, insa de marti seara, vremea se schimba.

Duminica, cele mai mari temperaturi, de 27 de grade, se vor inregistra in Galati, Bacau si Iasi, dar si la Bucuresti. Si in restul tarii, maximele vor depasi 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 7 si 17 grade.

In Bucuresti va fi deosebit de cald, cu temperaturi cu circa 10 grade peste cele normale pentru aceasta perioada. Dupa o dimineata cu 9-11 grade, spre pranz ne vom bucura de 26-27 de grade si cer senin.

Temperaturi in unele orase din tara

Bucuresti Max: 26 grade C - Min: 10 grade C

Baia Mare Max: 24 grade C - Min: 12 grade C

Brasov Max: 23 grade C - Min: 5 grade C

Cluj-Napoca Max: 23 grade C - Min: 8 grade C

Constanta Max: 21 grade C - Min: 13 grade C

Craiova Max: 24 grade C - Min: 9 grade C

Galati Max: 26 grade C - Min: 11 grade C

Iasi Max: 26 grade C - Min: 9 grade C

Suceava Max: 24 grade C - Min: 10 grade C

Timisoara Max: 25 grade C - Min: 13 grade C

Vantul se va simti slab si moderat doar pe crestele montane si pe litoral, iar ploaia isi va face simtita prezenta doar pe seara, in vestul si nord-vestul tarii. Dimineata si noaptea izolat va fi ceata.

In zilele urmatoare insa, precipitatiile cuprind cea mare parte a Europei si marti seara vor ajunge si in vestul Romaniei.

Astfel, luni vom avea parte in continuare de vreme deosebit de calda, cu temperaturi maxime intre 18 si 27 de grade si minime intre 7 si 17 grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi slabe in nordul, centrul si vestul tarii. Vantul va bate cu ceva mai multa putere (65-70 km/h) in Banat, pe litoral si in zona montana inalta, in special, a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului. Dimineata si noaptea se va produce ceata in centru, sud si est.

Si in Bucuresti va fi deosebit de cald, cu o maxima in jur de 24 de grade si minima de 10-12 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab.

Temperaturi in cateva orase ale tarii

Bucuresti Max: 24 grade C - Min: 11 grade C

Baia Mare Max: 24 grade C - Min: 13 grade C

Brasov Max: 22 grade C - Min: 6 grade C

Cluj-Napoca Max: 23 grade C - Min: 12 grade C

Constanta Max: 21 grade C - Min: 14 grade C

Craiova Max: 24 grade C - Min: 11 grade C

Galati Max: 24 grade C - Min: 13 grade C

Iasi Max: 25 grade C - Min: 10 grade C

Suceava Max: 21 grade C - Min: 10 grade C

Timisoara Max: 26 grade C - Min: 15 grade C

Si marti va fi foarte cald pentru final de octombrie, cu maxime cuprinse intre 19 si 27 de grade. Temperaturile minime, desi mai scazute decat in noaptea anterioara in regiunile intracarpatice, se vor situa peste cele specifice datei, cu valori intre 7 si 14 grade. Spre seara si noaptea vin averse, cu descarcari electrice in jumatatea de vest a tarii si sporadic in rest. In zonele mai inalte din Banat, Crisana si Maramures se pot inregistra cantitati insemnate de apa.

Si in Bucuresti, vremea va fi deosebit de calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 23 - 24 de grade, iar cea minima de 10 - 11 grade. Dimineata si noaptea ar putea sa apara ceata.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#prognoza meteo duminica octombrie, #meteo sfarsit octombrie , #prognoza meteo