Meteo: Dupa canicula, vin ploile si scad temperaturile!

Duminica, 05 August 2012, ora 10:27
6698 citiri
Meteo: Dupa canicula, vin ploile si scad temperaturile!

Daca duminica, luni, pe alocuri chiar si marti temperaturile vor fi in continuare caniculare, incepand de miercuri se racoreste, in mai toata tara fiind prognozate ploi.

Astfel, duminica, temperaturile sunt de 38 de grade Celsius in Bucuresti si Craiova, 37 la Galati, 36 la Iasi si Timisoara, de 34 in Baia Mare si Constanta, 33 la Brasov si Cluj Napoca si 31 la Suceava, luni fiind asemanatoare, de 39 de grade la Bucuresti, Craiova si Galati, 38 la Timisoara, 35 la Brasov, Cluj-Napoca si Constanta.

Si marti, temperaturile se pastreaza in acelasi registru, ziua fiind in continuare caniculara, cu 39 de grade Celsius in Capitala, Craiova si Suceava, 36 la Brasov, Cluj-Napoca si Constanta si chiar 40 la Galati.

Vestea buna e ca dupa aceasta perioada, in Banat, valorile termice vor scadea treptat pana pe 11 august, dupa care se vor mentine la valori normale pentru a doua decada a lunii august. Dupa 7 - 8 august, se vor semnala averse, insa nu foarte importante cantitativ si pe arii restranse.

Si in Crisana, valorile termice vor scadea treptat pana pe 11 august, dupa care se vor mentine la valori normale pentru a doua decada a lunii august. Si in aceasta regiune va ploua dupa 7 - 8 august, insa cantitatile de apa cazute nu vor fi semnificative.

In Transilvania, in intervalul 7 - 11 august, se va produce o racorire treptata a vremii, temperaturile ajungand aproape de valorile normale pentru acaesta perioada. Probabilitatea de ploi va creste in jurul datei de 7 august, aversele urmand sa se semnaleze pe arii extinse.

Dupa 6 august, temperaturile vor scadea constant si in Maramures, astfel ca in intervalul 10 - 13 august, vremea va redeveni normala din punct de vedere termic. Tot dupa 6 august vor fi sanse mari de ploaie.

Dupa data de 8 august, regimul termic va scadea usor de la o zi la alta, in Moldova, astfel incat pana la 13 august, mediile maximelor vor atinge aproximativ 27 de grade Celsius. Dupa 6 august, creste si probabilitatea ploilor.

In Dobrogea, temperaturile scad, din 8 august, de la o zi la alta, ajungand, in 13 august, la 29 de grade Celsius. Cresc sansele de precipitatii dupa 8 august.

Si in Muntenia, dupa 8 august, vremea se va racori treptat, astfel incat pe 12 - 13 august, temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 29 - 30 de grade Celsius.

In Oltenia, din 7 august, temperatura aerului va scadea usor de la o zi la alta, aceasta tendinta mentinandu-se pana la sfarsitul perioadei de prognoza (13 august), cand mediile temperaturilor maxime vor atinge 28 - 29 de grade Celsius.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#prognoza meteo august, #vremea august ANM, #ploi august , #prognoza meteo