Meteo: Ne bucuram de zile frumoase pana marti, cand se intorc ploile

Sambata, 11 Mai 2019, ora 15:21
9266 citiri
Meteo: Ne bucuram de zile frumoase pana marti, cand se intorc ploile
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii anunta vreme in general frumoasa in urmatoarele zile, cu ploi trecatoare. Pentru ziua de luni sunt anuntate temperaturi maxime de peste 25 de grade celsius urmand ca, de marti, ploile sa-si faca simtita prezenta, existand posibilitatea emiterii unui cod galben.

Pe parcursul weekendului, vremea ramane in general frumoasa, cu ploi trecatoare si temperaturi care pot depasi izolat maxima de 25 de grade Celsius. Vremea se va mentine frumoasa si in prima zi a saptamanii viitoare urmand, ca de marti, temperaturile sa scada treptat, iar precipitatiile sa revina.

"Vreme in ameliorare weekendul acesta, maine (duminica - n.red.) chiar o zi cu temperaturi in crestere, intre 17 si 25, chiar 26 de grade in partea de sud-vest a tarii. Vor fi 23-24 de grade si in Bucuresti, temperatura normala pentru aceasta data. Precipitatii doar izolat in sud-vestul tarii si dupa-amiaza pe la munte, slabe cantitativ, ploi de scurta durata. Luni ramane inca vreme destul de buna, din punctul de vedere al precipitatiilor si al regimului termic, cam acelasi ecart de temperatura, iar din noaptea de luni spre marti pana spre finele saptamanii - ploi in extindere, instabilitate atmosferica accentuata si o usoara scadere a temperaturilor, ecartul termic cam intre 16-24 de grade la scara intregii tari", a declarat pentru agentia de presa, meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

Incepand de marti, precipitatiile vor cuprinde cea mai mare parte a tarii si nu sunt excluse episoade de ploi cu caracter torential care vor impune emiterea unor coduri de avertizare.

"De marti, cu alte cuvinte, se intorc ploile. Vor cuprinde toate zonele tarii, izolat vor fi si cantitati mai insemnate si o ameliorare se intrevede abia spre sfarsitul saptamanii. Vor exista cantitati mari de precipitatii intr-un timp foarte scurt, vor putea fi anuntate avertizari cu cod galben. Portocaliu nu se intrevede, dar asta nu inseamna ca in doua zile materialele nu pot indica si cantitati mari mari", a mai declarat meteorologul de serviciu.

In Capitala, vremea se mentine frumoasa, cerul partial noros, cu intensificari usoare ale vantului si conditii de ploaie trecatoare.

"In Bucuresti exista posibilitatea unei averse diseara (sambata - n.red.), temperatura zilei de azi in jurul a 20 de grade, iar maine, fara precipitatii, un cer variabil, 23 de grade la pranz, iar minima in jur de 10, normal pentru aceasta perioada", a declarat reprezentantul ANM.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#vreme weekend, #prognoza meteo luni, #ploi mai , #prognoza meteo