Meteo: Prognoza pentru urmatoarele doua saptamani

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 14:58
5265 citiri
Meteo: Prognoza pentru urmatoarele doua saptamani
Foto: Arhiva/Ziare.com

Valorile termice prognozate de catre meteorologi pentru urmatoarele doua saptamani vor fi usor mai ridicate in prima parte a intervalului, ajungand la medii maxime de cel mult 12 grade Celsius. Ulterior, insa, regimul termic se va apropia de mediile normale ale perioadei.

In Banat, pana in data de 4 decembrie, vremea va fi calda, cu temperaturi maxime cuprinse in medie intre 10 si 12 grade Celsius, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie 2015.

Ulterior, valorile termice diurne vor marca o scadere si se vor situa, in perioada 5 - 8 decembrie, la medii de 8 grade, urmand ca dupa data de 9 decembrie sa se apropie de 4 - 5 grade Celsius, adica de mediile normale ale perioadei. Temperaturile minime vor fi in general pozitive, in medie, intre 1 si 4 grade Celsius, exceptand ultimele nopti din interval, cand vor scadea spre valori medii de minus doua si 0 grade Celsius.

In 30 noiembrie si 1 decembrie vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie, dar precipitatii slabe mai pot aparea si in zilele de 2 si 5 decembrie, precum si dupa data de 8 decembrie.

Avertizare meteo: Vant, precipitatii mixte si polei

In Crisana, vremea va fi calda pana in data de 4 decembrie, cand se vor inregistra maxime termice cuprinse, in medie, intre 8 si 10 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scadere si se vor situa, in perioada 5 - 8 decembrie, la medii de 6 - 8 grade Celsius. Dupa data de 9 decembrie temperaturile se vor apropia de 4 grade Celsius, adica de mediile climatologice specifice perioadei.

In prima saptamana, temperaturile minime vor fi usor pozitive, in medie, intre 1 si 3 grade, in timp ce in cea de-a doua acestea se vor situa la valori medii de minus doua si 0 grade Celsius. In primele doua zile ale intervalului vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, izolat moderate cantitativ, dar precipitatii slabe mai pot aparea pe 2, 5 si dupa data de 8 decembrie.

In Transilvania, pana in jurul datei de 8 decembrie, vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, in medie, intre 5 si 7 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scadere si se vor apropia de mediile normale ale perioadei, de doua grade Celsius.

Temperaturile minime se vor situa in jurul valorii de zero grade, in prima saptamana din interval, apoi vor scadea treptat si vor ajunge in ultimele nopti, in medie, spre minus 4 grade Celsius. In zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, sub forma de ploaie, dar trecator si lapovita sau ninsoare in estul regiunii. Precipitatii slabe mai pot aparea si pe 2, 5 si dupa data de 8 decembrie.

Cum va fi vremea de Craciun si Revelion - prognoza meteo pe trei luni

In Maramures, vremea va fi mai calda decat in mod normal pana in jurul datei de 8 decembrie, cand se vor inregistra maxime termice cuprinse in medie intre 5 si 7 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scadere si se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, de doua grade Celsius.

In prima saptamana din interval, temperaturile minime se vor situa la medii in jurul valorii de 0 - un grad Celsius, dupa care vor scadea usor si vor ajunge in medie spre minus 4 grade, in ultimele nopti. In primele doua zile ale intervalului vor fi precipitatii, moderate cantitativ, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, dar precipitatii slabe pot aparea si in restul intervalului, cu o probabilitate mai mare in zilele de 2, 5 si dupa 7 decembrie.

In Moldova, pana in jurul datei de 8 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale, cu maxime cuprinse, in medie, intre 5 si 7 grade si minime in jurul a zero grade Celsius. Apoi temperaturile vor marca o scadere usoara, astfel incat cele diurne vor ajunge la medii de 4 grade Celsius, iar cele nocturne la minus doua grade.

In primele trei zile ale intervalului vor aparea ploi slabe pe spatii mici, apoi probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicata incepand cu data de 8 decembrie.

In Dobrogea, temperaturile maxime vor caracteriza o vreme mai calda decat in mod obisnuit de-a lungul celor doua saptamani de prognoza si, pana pe data de 8 decembrie, se vor situa, in medie, intre 8 si 10 grade, apoi in jurul valorii de 6 grade. Si regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori pozitive cuprinse, in medie, intre 1 si 4 grade Celsius.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor slabe, ploi sau burnita, va fi mai ridicata in special dupa data de 8 decembrie.

In Muntenia, vremea va fi mai calda decat in mod normal pana in jurul datei de 8 decembrie, cand se vor inregistra maxime termice cuprinse, in medie, intre 8 si 11 grade. Apoi temperaturile diurne vor marca o scadere si se vor apropia de mediile climatologice specifice perioadei, in jurul a 5 grade Celsius.

Temperaturile minime se vor situa la medii de 1 - 2 grade in prima saptamana din interval, dupa care vor scadea usor, spre minus doua grade in ultimele nopti. Precipitatii slabe, ploi sau burnita, vor fi posibile in special in intervalul 8 - 11 decembrie.

Pana in jurul datei de 8 decembrie, in zona Olteniei, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, in medie, intre 9 si 12 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scadere si se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, de 4 grade Celsius.

In ceea ce priveste regimul termic nocturn, acesta va avea valori medii cuprinse intre 1 si 4 grade in prima saptamana de prognoza, apoi temperaturile minime vor scadea treptat si vor ajunge spre minus doua grade pe parcursul ultimelor nopti. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor slabe, ploi sau burnita, va fi mai ridicata in special dupa data de 8 decembrie.

La munte, pana in data de 2 decembrie si dupa data de 9 decembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in jurul a 0 grade Celsius, in timp ce in restul intervalului mediile maximelor vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi negative de-a lungul celor doua saptamani, cu cele mai scazute valori, de-6 grade in primele si in ultimele nopti.

In zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie, temporar, vor fi precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, izolat moderate cantitativ. Precipitatii slabe mai pot aparea si pe 2, 5 si dupa data de 8 decembrie.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#prognoza meteo doua saptamani, #prognoza meteo decembrie 2015, #vreme decembrie 2015, #meteo decembrie ANM , #prognoza meteo