Meteo: Se strica vremea, sunt asteptate furtuni cu fulgere si ploi masive

Luni, 14 Mai 2018, ora 08:31
6076 citiri
Meteo: Se strica vremea, sunt asteptate furtuni cu fulgere si ploi masive

Meteorologii anunta ca vremea se strica. In Bucuresti si la munte sunt asteptate furtuni cu fulgere, ploi masive, cantitati de apa mari. Temperaturile sunt in usoara scadere in toata tara, insa vremea va fi, totusi, calda pentru data din calendar.

De luni vor fi innorari temporare si ploi pe arii relativ extinse, exceptand sud-estul si nord-vestul extrem unde acestea se vor semnala izolat. Ploile vor fi mai frecvente si local mai insemnate cantitativ in sud-vest si in zonele deluroase si montane, unde vor fi si conditii de grindina.

Pe arii restranse se vor semnala descarcari electrice. Vantul va avea unele intensificari in Dobrogea, dar trecator si in celelalte regiuni, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 16 si 24 de grade.

In Capitala, pe parcursul zilei, vremea va fi apropiata de normal din punct de vedere termic. 20-22 de grade maxima la amiaza. Cerul va fi temporar noros si, mai ales spre seara, trecator va ploua.

Marti, vremea este instabila

Marti, vremea va fi instabila in jumatatea de vest a teritoriului, precum si in zona de munte, unde, mai ales in a doua parte a zilei, vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie.

In restul tarii, cerul va fi variabil, cu innorari accentuate in special dupa-amiaza, cand local se vor semnala ploi de scurta durata si descarcari electrice. Izolat se va semnala grindina. Exceptie va face Dobrogea, unde probabilitatea de ploaie este scazuta.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 18-19 grade pe litoral si 28 de grade in sudul Munteniei, la Giurgiu.

In Capitala, mai ales dupa-amiaza vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice. 11-12 grade dimineata si o temperatura maxima de 26...27 de grade.

Miercuri, izolat grindina

Miercuri, vremea va fi in general instabila in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, unde innorarile vor fi mai accentuate si vor fi averse, insotite si de descarcari electrice.

In celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar manifestarile asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii mai restranse si la cote mai reduse. Izolat va cadea grindina, iar cu precadere in zonele de munte, cantitatile de apa vor fi insemnate.

Vantul va avea unele intensificari pe crestele montane, dar de scurta durata si in restul teritoriului, mai ales in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 18 grade la Miercurea Ciuc si 26 de grade la Calarasi.

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros si, trecator, va ploua slab. Dimineata 12-14 grade si la amiaza, in jur de 25 de grade.

I.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#meteo mai, #prognoza meteo mai , #prognoza meteo