Meteo: Toamna calda, insa si ploioasa. Cand vine frigul

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 17:34
5086 citiri
Meteo: Toamna calda, insa si ploioasa. Cand vine frigul
Foto: bandarosie.ro

Romania va avea parte de o toamna placuta in cea de-a doua parte a lunii septembrie, pana pe 21 septembrie, cu temperaturile ce vor sta in general in zona 23-24 de grade. Ultima saptamana a lunii aduce insa o usoara racire, cu scurte perioade de ploi, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie.

Banat

In Banat, temperatura va creste de la 20 de grade, la inceputul intervalului, catre 23-24 de grade spre finalul primei saptamani. Un prim episod de racire a vremii se va inregistra intre 21-24 septembrie, cand temperatura va cobori pana la 20 de grade, unde se va si stabiliza pana pe 28 septembrie. Noaptea, in general regimul termic va cobori pana la 10-14 grade. Luni si marti se vor constata precipitatii pe arii extinse, existand insa posibilitatea unor noi ploi dupa data de 19 septembrie.

Crisana

Toamna vine in Crisana cu temperaturi de aproximativ 24 de grade, dupa care vremea intra intr-un proces de racire, temperatura coborand pana la 18-19 grade. Vremea va fi caracterizata de un regim pluvial caracteristic intregii tari in aceasta perioada, cu ploi slabe, de scurta durata si pe arii restranse. In perioada 20-24 septembrie insa, Crisana ar putea intra sub un context ploios mai accentuat, cu ploi mai dese si cantitati de apa cazute mai mari.

Transilvania

Transilvania va cunoaste valori ale maximelor termice de 22-24 de grade si minime de 7-10 grade. Dupa 21 septembrie, vremea intra intr-o racire treptata, temperatura medie diurna ajungand la aproximativ 18 grade la sfarsitul lui septembrie. Dupa 20 septembrie vor incepe sa fie semnalate si ploi, in cantitati moderate.

Maramures

Regiunea se alatura celorlalte zone din tara, avand temperaturi de 23-24 grade in prima saptamana, urmata de o scadere in a doua parte a intervalului, cand temperatura va ajunge la 18-19 grade. Ploile vor afecta si Maramuresul, caderile avand caracter cantitativ moderat.

Moldova

Moldova se bucura de o vreme placuta, cu valori ale temperaturilor de 22 de grade, pana in data de 20 septembrie, cand regimul termic scade pana la 18 grade, iar noaptea minimele vor atinge si 8 grade. Intre 21 si 26 septembrie ploile cuprind si Moldova, desi in tot intervalul ar putea aparea ploi slabe.

Dobrogea

In Dobrogea vremea se mentine mai calda decat in restul tarii, cu valori maxime chiar si de 28 de grade in prima saptamana si 26 in a doua. Si posibilitatea de aparitie a ploilor e mai redusa, regiunea ramanand sub un regim climatologic mai uscat.

Muntenia

24 de grade e temperatura previzionata si pentru Muntenia in prima parte a intervalului 15-28 septembrie, urmata de o racire in a doua parte, ajungand la medii de 20-21 de grade. Ploile vor fi rare, posibil mai intalnite in intervalul 21-26 septembrie, dar reduse cantitativ.

Oltenia

Ziua temperaturile vor oscila in general intre 19 si 23 de grade, iar prima parte a intervalului va avea parte de ploi pe arii extinse. Dupa 20 septembrie creste din nou probabilitatea aparitiei ploilor.

La munte

In general, temperaturile inregistrate in zona de munte vor varia in intervalul 12-14 grade, iar noaptea se vor inregistra intre 4 si 7 grade. Pe 15-16 septembrie, frontul de ploi care afecteaza unele regiuni ale tarii va atinge masivele sudice. Dupa 20 septembrie, zona montana a Romaniei intra sub un regim de ploi mai probabil.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#INMH prognoza doua saptamani, #vremea probabila doua saptamani, #ploi temperaturi doua saptamani , #prognoza meteo