Meteo: Una rece, una calda - cum va fi vremea in urmatoarele 2 saptamani

Luni, 12 Mai 2014, ora 16:40
3610 citiri
Meteo: Una rece, una calda - cum va fi vremea in urmatoarele 2 saptamani

Prognoza meteorologilor pentru urmatoarele doua saptamani anunta un val de ploi, dar si o incalzire a vremii pentru unele regiuni, mai ales in saptamana 19 - 25 mai.

Banat

Pana pe 15 mai, vremea se va raci, temperaturile fiind mai mici decat ar fi normal in aceasta perioada a anului, maximele fiind de circa 11 grade.

La sfarsitul saptamanii si in cea de-a doua saptamana de prognoza vor fi temperaturi mai mari decat cele normale pentru a doua decada a lunii mai, maximele ajungand la 27 - 28 de grade. Minimele nocturne vor fi cuprinse intre 6 si 14 grade Celsius.

Intre 13 si 15 mai vor cadea precipitatii consistente, iar in restul perioadei de prognoza vor fi ploi slabe si de scurta durata.

Crisana

Vremea tinde sa se raceasca pana joi, 15 mai, maximele fiind de 19 - 20 de grade Celsius. Dupa ziua de joi vremea se mai incalzeste, maximele termice prognozate fiind de circa 28 de grade.

Temperaturile minime vor fi situate in jurul valorii de 6 grade in intervalul 16 - 18 mai si de 13 - 14 grade in cealalta parte a intervalului de prognoza.

De asemenea, va ploua in aproape fiecare zi din aceasta saptamana, mai ales in jurul datei de 14 mai, urmand ca in a doua saptamana de prognoza sa se semnaleze ploi trecatoare si slabe.

Transilvania

Temperaturile maxime vor fi de circa 19 grade pana pe 13 mai, urmand ca in zilele de 15 si 16 mai sa coboare pana la 14 grade. Minimele vor cobori pana la 5 grade pe 13 mai si in intervalul 16 - 19 mai.

In saptamana 19 - 25 mai, temperaturile diurne vor urca pana la 25 - 26 de grade, iar minimele termice nu se vor situa mai jos de 10 - 11 grade Celsius.

Ploi vor fi aproape in fiecare zi, pe arii mai extinse in prima saptamana de prognoza. Cele mai mari cantitati de apa se vor inregistra in jurul datei de 14 mai.

Maramures

In jurul datei de 13 mai se vor inregistra temperaturi de 21 de grade. Ulterior, in zilele de 15 si 16 mai, valorile termice vor scadea pana spre 18 grade Celsius, iar in a doua saptamana temperaturile vor creste iar, ajungand pana la 27 de grade.

Valorile termice nocturne vor fi de circa 5 grade in jurul datei de 13 mai, respectiv de 12 - 13 grade Celsius intre 23 si 25 mai.

In prima saptamana vor cadea ploi insotite de averse, iar in perioada 14 - 15 mai se vor acumula cantitati mai importante de apa. In a doua saptamana vor fi doar ploi slabe si trecatoare.

Moldova

Pana pe 14 mai vremea va fi mai rece, maximele situandu-se in jurul valorii de 17 grade. In a doua saptamana de prognoza, ele vor ajunge la 27 de grade Celsius.

De asemenea, minimele din prima saptamana de prognoza vor fi de circa 7 - 11 grade, urcand cu 3 - 6 grade peste aceste valori pana pe 25 mai.

Ploi insemnate cantitativ si pe arii extinse vor cadea in aceasta regiune mai ales in jurul datei de 15 mai.

Dobrogea

In saptamana 12 - 18 mai, temperaturile diurne vor fi de circa 18 - 20 de grade, urmand ca in a doua saptamana ele sa urce pana la 25 de grade.

In timpul noptii, in prima saptamana, cea mai mica valoare termica va fi de 9 grade si se va inregistra in jurul datei de 16 mai. In cea de-a doua saptamana, valorile termice nocturne vor fi cu 5 - 6 grade mai ridicate decat in prima.

Ploi vor cadea in Dobrogea mai ales in jurul datei de 14 mai, iar in restul intervalului precipitatiile vor cadea pe arii restranse si vor fi slabe.

Muntenia

Vremea va fi mai racoroasa in aceasta saptamana, maximele diurne ajungand la 15 - 16 grade in jurul datei de 15 mai. Ulterior, ele vor creste semnificativ, ajungand la 27 - 28 de grade in cea de-a doua saptamana.

Minimele termice vor avea valori de 7 grade in dimineata zilei de 16 mai, respectiv de 14 grade in data de 25 mai.

Precipitatii vor cadea in aceasta regiune aproape in fiecare zi, iar in jurul datei de 14 mai vor fi mai consistente.

Oltenia

Temperaturile maxime vor scadea semnificativ, ajungand la 11 grade in jurul datei de 15 mai. Ulterior, vremea se va incalzi, iar temperaturile maxime vor ajunge la 26 - 27 de grade spre finalul intervalului de prognoza.

Valorile termice din timpul noptii se vor situa intre 6 si 11 grade in prima saptamana, ajungand la circa 14 grade in cea de-a doua saptamana.

Se vor inregistra precipitatii de scurta durata aproape in fiecare zi, insa in jurul datei de 14 mai ele vor cadea pe arii extinse si in cantitati mai mari.

La munte

Si in regiunile montane temperaturile vor scadea pana pe 16 mai, cand maximele vor ajunge pana la 6 grade Celsius. In cea de-a doua saptamana, vremea se va incalzi, iar maximele diurne vor ajunge la circa 19 grade.

Minimele din regiunile montane vor fi de 0 - 2 grade in prima saptamana, iar in cea de-a doua nu vor fi mai scazute de 9 grade.

Precipitatii vor cadea in aproape toate zilele de prognoza si vor fi mai insemnate cantitatic pe 14 si 15 mai, cand la altitudini inalte ar putea fi chiar precipitatii mixte.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prognoza meteo luna mai, #vremea 12 25 mai, #temperaturi ploi luna mai, #prognoza vreme 25 mai , #prognoza meteo