Meteo: Vine frigul, din nou, de luni

Duminica, 04 Martie 2012, ora 10:20
3473 citiri
Meteo: Vine frigul, din nou, de luni
Foto: Arhiva

Dupa o usoara incalzire care se va observa duminica, inceputul saptamanii va readuce temperaturi mai scazute.

Duminica, temperaturile maxime se vor incadra intre 0 si 10 grade Celsius, in partea de est cerul fiind mai mult noros, existand posibilitatea unor precipitatii sub forma de ninsoare.

In schimb, in restul tarii, soarele va straluci in ultima zi de weekend, inclusiv in Bucuresti, unde temperatura maxima va atinge 8 grade, nivel normal pentru aceasta perioada a anului.

La Miercurea Ciuc, temperatura va ramane la doar 0 grade, in timp ce la Brasov va urca pana la 2 grade, la Sibiu si Cluj-Napoca la 5, iar Satu Mare, Arad, Timisoara si Oradea vor avea 6 - 7 grade Celsius.

Temperaturi similare, intre 5 grade (Braila) si 10 grade (Drobeta Turnu Severin), se vor inregistra si in Oltenia si Muntenia iar, la mare, in Constanta, duminica vor fi tot 5 grade.

In Moldova, norii isi vor face destul de mult simtita prezenta si va ninge trecator, slab. Temperaturile vor fi ceva mai scazute fata de restul tarii, intre 3 grade (Suceava) si 6 grade (Focsani).

Pentru duminica, Administratia Nationala de Meteorologie are, inca, in vigoare o avertizare de intensificare a vantului, valabila pana la ora 14.00. Astfel, in regiunile estice, precum si in Carpatii Meridionali si Orientali, vantul va depasi viteze de 40 - 60 de kilometri la ora, iar, in zona montana inalta, de 80 km/h.

Unele intensificari ale vantului se vor semnala si in celelalte regiuni, avertizeaza meteorologii.

Luni, temperaturile maxime vor cobori, urmand a fi cuprinse intre -2 si 9 grade, cerul fiind variabil sau noros. Minimele vor fi in continuare de iarna adevarata, cuprinse intre -16 si -2 grade.

In a doua zi a saptamanii se vor inregistra maxime si mai scazute, de -2 si 8 grade, in timp ce temperaturile minime se vor incadra intre -17 si 0 grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo, #starea vremii, #meteo Romania , #prognoza meteo