Meteo: Vine sau nu primavara? Vezi prognoza pe doua saptamani

Luni, 10 Februarie 2014, ora 14:23
7182 citiri
Meteo: Vine sau nu primavara? Vezi prognoza pe doua saptamani

Dupa aproape doua saptamani de ninsori si ger, soarele incalzeste iar Romania, aducand temperaturi de primavara in majoritatea regiunilor, potrivit prognozei pe urmatoarele doua saptamani, publicata luni de meteorologii de la ANM.

Banat

Vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada, maximele ajungand pana 10 - 16 grade, cele mai ridicate valori pe 11 si pe 16 februarie. Dupa 17 februarie temperaturile scad usor, ajungand la 7 - 10 grade Celsius. Pana pe 18 februarie minimele vor fi cuprinse 1 si 5 grade, urmand sa ajunga la 0 grade spre sfarsitul intervalului.

Vor fi ploi slabe pe 11 si 12 februarie, precum si in jurul datei de 16 februarie. In

rest, sansele de ploaie vor fi destul de reduse. In ultimele nopti ale intervalului de prognoza vor fi si conditii de lapovita.

Crisana

In prima parte a intervalului, temperaturile vor fi cuprinse intre 8 si 16 grade, mai mari decat ar fi normal. La fel ca in Banat, si in Crisana pe 11 si 16 februarie va fi cel mai cald. Dupa 17 februarie temperaturile vor scadea pana 6 - 8 grade Celsius, valori normale insa pentru aceasta perioada a anului.

Pana in data de 18 februarie, minimele termice vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, dupa care, pana la sfarsitul intervalului, vor scadea pana la 0 grade.

Ploile vor fi slabe si vor cadea in zilele de 11 si 12, precum si in jurul datelor de 16 si 18 februarie. In restul intervalului, sansele de ploaie vor fi reduse, iar in ultimele nopti ale intervalului de prognoza vor fi conditii de lapovita.

Transilvania

Intre 10 si 16 februarie maximele termice vor avea valori intre 6 si 12 grade, iar dupa 17 februarie temperaturile vor reveni valori normale pentru aceasta perioada, adica in jurul a 5 grade Celsius. Minimele vor fi mai mult negative pe timpul noptii, coborand pana la - 4 grade in noptile de 11, 22 si 23 februarie.

Intre 12 si 16 februarie si intre 18 si 21 februarie va ploua, iar pe timpul noptilor precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. In restul intervalului sansele de precipitatii vor fi reduse.

Maramures

Vremea va fi calda intre 10 si 16 februarie, vor fi de la 6 pana la 12 grade Celsius, mult peste normalul perioadei. Dupa 17 februarie, temperaturile revin in limitele normale, atingand valorii medii de 5 grade Celsius. In rest, minimele se vor situa intre - 3 si 3 grade.

Ploile slabe ar putea sa apara in fiecare zi, iar dupa 18 februarie cresc sansele de lapovita sau ninsoare, dar pe timpul noptilor.

Moldova

Temperaturile vor fi apropiate de cele normale, fiind cuprinse in medie intre 4 si 7 grade, doar in jurul datei de 16 februarie putand ajunge la 10 grade. Minimele vor oscila intre - 3 si 0 grade, exceptand noaptea de 11 februarie, cand temperaturile pot cobori la - 6 grade.

Intre 12 si 14 februarie, iar in perioada 16 - 21 februarie, va ploua slab sau vor fi burnite, iar trecator vor fi si lapovite sau fulguieli.

Dobrogea

In prima saptamana vremea va fi calda, cu maxime intre 8 si 12 grade, cele mai ridicate valori fiind prognozate pentru zilele de 12 si 16 februarie. Incepand din 17 februarie temperaturile se vor apropia de limitele normale, ajungand in jurul valorii de 8 grade Celsius. Minimele termice vor fi in mare parte pozitive in cele doua saptamani, situandu-se intre 0 si 5 grade.

Ploi slabe sau burnite vor fi doar in zilele de 13 si 14 februarie, precum si in perioada 17 - 20 februarie.

Muntenia

Vremea va fi calda in prima saptamana, cu valori termice cuprinse intre 7 si 13 grade Celsius, cele mai ridicate fiind prognozate pentruu data de 16 februarie. In a doua saptamana, maximele termice vor fi apropiate normalul perioadei, adica in jurul valorii de 8 grade Celsius.

Minimele se vor situa intre - 2 si 1 grad, exceptand noaptea de 11 februarie acestea pot cobori pana la - 5 grade Celsius.

Vor fi ploi slabe sau burnite pe 12 si 13 februarie, dar si intre 17 si 20 februarie, cand pe timpul noptilor poate aparea si lapovita.

Oltenia

Vremea va fi mai calda decat normalul perioadei, cu maxime termice intre 7 si 10 grade, ajungand pana la 13 grade in jurul datei de 16 februarie. In cele doua saptamani minimele vor fi situate intre -2 si 2 grade Celsius.

Ploi vor fi doar pe 12 februarie, precum si intre 18 si 21 februarie, cand poate aparea si lapovita, dar mai mult pe timpul noptii.

La munte

In prima saptamana maximele se vor situa intre 1 si 8 grade Celsius, cu valori mai ridicate pe 11, 12 si 16 februarie. Minime se vor situa intre - 4 si 2 grade, fiind mai mari decat in mod normal pentru aceasta perioada.

Dupa data de 17 febuarie, vremea se va raci, astfel incat temperaturile diurne vor avea valori de circa 0 grade Celsius, iar cele nocturne vor fi situate in jurul valorii de -6 grade Celsius.

In perioada 12-14 februarie, exista sanse de lapovita si ninsoare in zonele inalte, iar dupa data de 16 februarie si pana la sfarsitul intervalului vor predomina ninsorile, acestea fiind slabe cantitativ.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#meteo prognoza februarie 2014, #prognoza vreme Romania februarie, #temperaturi vreme meteo februarie , #prognoza meteo