Meteosensibilii anunta vremea exacta

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 22:27
5318 citiri
Meteosensibilii anunta vremea exacta
Foto: Arhiva

Nu spun ca este lipsa de profesionalism pentru ca meteorologii nu pot face previziuni cat de cat aproximative de marti pana joi, ci mai degraba ca e vorba de capriciile vremii, daca tinem cont de perioada din an in care ne aflam.

E drept ca februarie e luna de iarna si-si face treaba, incercand sa se poarte ca atare, doar ca si primavara, uneori prea nerabdatoare, da tarcoale si incurca multe treburi.

Ca sa nu se lase usor infranta, nici iarna nu se lasa mai prejos si de aici, un adevarat razboi. Daca la pranz e primavara-n toata regula si soarele-ti zambeste darnic din inaltimi, spre seara, vantul bate furios, ca o razbunare, iar zapada cerne des si mare peste cea inca necuratata de administratia orasului.

Meteosensibilii insa, persoane fara studii de specialitate, anunta vremea cum nu se poate mai exact, mai ales atunci cand este vorba de presiunea atmosferica, precipitatii, temperaturi.

Trebuie stiut insa, de la inceput, ca meteosensibilitatea nu este o boala, este o stare de disconfort, asa ca nu exista nici un motiv pentru ca suferindul, mai ales daca este bine informat, sa intre in panica.

Astfel, meteosensibilul, care anticipeaza mai exact decat meteorologul schimbarile care se vor produce curand in atmosfera, acuza dureri de cap si de oase, tulburari de somn si de memorie, oboseala, cel mai adesea nejustificata, si are stari de agitatie, de asemenea, nejustificate.

Impotriva meteosensibilitatii nu exista tratament medicamentos, totul depinzand de vointa suferindului care, in primul rand, nu trebuie sa-si faca griji mari in ceea ce priveste sanatatea sa si trebuie sa constientizeze ca raul ii va trece indata ce vremea se stabilizeaza, cum se intampla, de altfel, de fiecare data.

Asta nu inseamna ca meteosensibilul trebuie sa stea in pat si sa boleasca, desi simptomele nu sunt deloc placute. Indiferent cum este vremea, trebuie de infruntat, de iesit afara pentru o plimbare scurta sau ceva treburi prin curte daca stai la casa. Aerul rece invioreaza iar miscarea face bine la oase si la muschi.

O ceapa zdrobita, tinuta in dreptul nasului, poate calma durerea de cap iar noaptea te ajuta sa dormi. Sunatoarea, recunoscuta pentru efectele sale benefice, se recomanda persoanelor care sufera din cauza vremii sub forma de infuzie, pulbere, tinctura sau ulei de facut masaj.

Durerile de oase pot fi calmate cu frunze varza sau cartofi taiati rondele, pusi direct pe locul dureros si fixate cu tifon sau o bucata de panza. De asemenea, se poate face face masaj cu ulei de masline special pregatit pentru aceasta procedura.

Cel mai indicat insa, e ca meteosensibilul sa-si vada de activitatea lui la fel ca in toate zilele si sa nu se lase doborat de durere sau spaima ca ar fi ceva in neregula cu sanatatea lui. Optimismul si buna dispozitie sunt, de fapt, cele mai bune medicamente impotriva meteosensibilitatii.

Si-apoi, nu oricine poate sa anunte vremea exacta, mai bine chiar decat meteorologul de serviciu.

Sa avem sanatate!

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
#meteosensibilitatea remedii naturiste, #meteosensibili, #prognoza meteo , #prognoza meteo