Ne asteapta o primavara a extremelor si o vara caniculara

Luni, 23 Martie 2009, ora 11:24
7515 citiri
Ne asteapta o primavara a extremelor si o vara caniculara

Prognoza meteo pentru 2009 arata ca in aprilie si mai temperaturile vor oscila foarte mult, in timp ce vara va fi din nou una caniculara, a anuntat directorul ANM, Ion Sandu.

"In luna aprilie, cantitatile de precipitatii vor fi in limite normale, dar nu putem spune cum va fi vremea pe 1 mai decat cu 10 zile inainte", a mai spus Sandu.

Temperaturile vor oscila puternic in aprilie si mai, cu valori de pana la 30 de grade Celsius ziua si pana la -5 grade Celsius noaptea, in special in zonele depresionare din nordul si centrul tarii.

In mai, maximele pot depasi 30 grade Celsius, iar valorile minime se pot apropia de limita de inghet in depresiuni.

In iunie, precipitatiile vor fi in limite normale, dar in iulie si august va fi seceta in sudul tarii, iar temperaturile vor depasi mediile multianuale.

Din punct de vedere agricol, 2009 va fi un an destul de bun pentru recolta de grau, pentru porumb insa nu va fi la fel de bun.

Schimbarile climatice

Schimbarile climatice reprezinta una dintre marile probleme cu care se confrunta omenirea in acest moment, sustin meteorologii din Romania. Totodata, ei spun ca in partea de sud a tarii sunt probleme climatice foarte grave.

Pe 23 martie este sarbatorita Ziua Mondiala a Meteorologiei, incepand din 1950.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat ca Romania poate veni cu solutii consistente in ceea ce priveste politicile de mediu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
Praful saharian vine peste România. Zilele în care este așteptat valul de aer încărcat cu particule
ANM anunţă că o masă de aer încărcată cu praf saharian se va afla deasupra României marţi, 23 aprilie şi în prima partea zilei de miercuri, 24 aprilie. Depunerile de praf vor putea fi...
#prognoza meteo, #primavara 2009, #vreme vara 2009 , #prognoza meteo