Ziare.com

Primele zile din februarie vin cu vreme deosebit de calda - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 28 Ianuarie 2019, ora 14:25

   

Primele zile din februarie vin cu vreme deosebit de calda - prognoza meteo pe doua saptamani
Temperaturile cresc incet, dar sigur, iar primele zile din luna februarie vor fi mai calde decat in mod normal, conform prognozei meteorologilor valabila in perioada 28 ianuarie - 10 februarie.

Iata cum vor evolua temperaturile in fiecare regiune a tarii:

Banat

Temperaturile se vor incadra in normalul acestei perioade din an in primele zile ale intervalului de prognoza, cu maxime intre 3 si 6 grade. Dupa 2 februarie se va incalzi semnificativ, iar maximele vor fi cuprinse intre 9 si 12 grade.

Ulterior, valorile termice vor marca o scadere si se vor apropia din nou de cele normale pentru aceasta perioada. Temperaturile nocturne se vor mentine in jurul valorii de 0 grade.

Crisana

Temperaturile maxime vor fluctua intre 4 si 6 grade Celsius in intervalele 28 ianuarie - februarie si 6 - 10 februarie. Intre 2 si 5 februarie se va incalzi, iar maximele vor fi cuprinse intre 10 - 14 grade.

Temperaturile minime se vor situa intre -2 si 0 grade pe tot parcursul intervalului, exceptand noptile de 3, 4 si 5 februarie, cand se vor inregistra medii regionale mai ridicate, cuprinse intre 2 si 4 grade.

Transilvania

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestei perioade din an in intervalele 28 ianuarie - 1 februarie si 6 - 10 februarie, cand maximele se vor situa intre 2 si 6 grade. In intervalul 2 - 5 februarie, un proces de incalzire va determina o vreme deosebit de calda pentru debutul lunii februarie, cand mediile maximelor se vor incadra intre 8 si 12 grade.

Noaptea se vor inregistra, in general, intre -6 si -1 grad, mai putin in perioada 3 - 5 februarie, cand media va fi cuprinsa 0 si 2 grade.

Maramures

Media temepraturilor maxime va fi cuprinsa intre 3 si 5 grade in intervalele 28 ianuarie - 1 februarie si 6 - 10 februarie, iar minimele nocturne se vor situa, in medie, intre -4 si -1 grad.

Va fi mai cald in perioada 2 - 5 februarie, cand mediile temperaturilor maxime vor fi de 8 - 11 grade si ale celor minime de 1 - 3 grade.

Moldova

Intervalul va debuta cu o usoara incalzire, astfel incat se va ajunge la o medie de 4 - 5 grade Celsius, pana pe 4 februarie. Dupa aceasta data se va raci, iar media maximelor va scadea la 0 grade.

Aceeasi evolutie va fi valabila si pentru regimul nocturn: pentru prima jumatate a intervalului, media minimelor se va situa in jur de 0 grade, iar dupa 5 februarie va scadea treptat, pana spre -6...-5 grade.

Dobrogea

Vremea va fi calda in perioada 28 ianuarie - 4 februarie. Media temperatuilor va fi cuprinsa intre 9 si 12 grade. In acest interval temperaturile minime vor fi pozitive, cu o medie regionala de 3 - 5 grade.

Dupa aceasta perioada, este prognozata o racire treptata, iar media temperaturilor maxime va fi de 3...4 grade, iar a celor minime de -1...0 grade.
Muntenia

Muntenia

Primele zile ale intervalului vor fi calde, maximele variind intre 5 si 8 grade. Pe 3 si 4 februarie, valorile maxime de temperatura ar putea fi chiar mai ridicate, media prognozata fiind de 10 grade.

Dupa aceasta perioada, urmeaza o racire treptata, iar pana la finalul intervalului prognozat se va ajunge la o medie a temperaturii maxime de 3 - 4 grade. Temperaturile minime vor prezenta mici variatii in prima jumatate a intervalului, dar in general media va fi usor pozitiva, de 1 - 2 grade.

Oltenia

Pana pe 1 februarie, dar si in intervalul 6-10 februarie, media temperaturilor maxime va fi de 4-5 grade. Intre 2 si 5 februarie vremea se va incalzi si se vor inregistra valori cuprinse intre 8 si 10 grade, in medie.

Evolutia temperaturilor minime va fi asemanatoare: pana pe 2 februarie, media regionala se va situa in jurul valorii de 0 grade, in urmatoarele 3 zile va creste la 4 grade, iar dupa 5 februarie va fi in scadere treptata.

La munte

In zonele montane, media temperaturilor maxime va deveni usor pozitiva mai ales la inceputul lunii februarie, cand va fi de 2-4 grade.

Dupa 5 februarie, vremea se va raci treptat, iar pana la finalul celor doua saptamani de prognoza se vor atinge valori intre -4 si -2 grade, in medie.

Minimele termice se vor situa in jurul valorii de -4 grade pana pe 2 februarie, iar dupa 5 februarie, se va resimti o scadere treptata a regimului termic ce se va concretiza prin valori minime, in medie, de -9...-8 grade.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre prognoza meteo doua saptamani
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8024 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor