Prognoza meteo: Gerul mare revine. Se arata si cativa fulgi

Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 09:26
6129 citiri
Prognoza meteo: Gerul mare revine. Se arata si cativa fulgi
Foto: Ziare.com - Arhiva

Vremea se va mentine extrem de geroasa si in acest weekend, cu minime care pot depasi izolat -20 de grade. Dimineata si noaptea se va instala si ceata si este posibil sa avem parte si de cateva fulguieli.

Astfel, sambata, temperaturile vor ramane extrem de reduse, mai ales dimineata si noaptea. Cel mai frig va fi in sudul Munteniei, unde temperaturile vor oscila intre minime de peste -20 de grade si maxime de -12 grade Celsius. Cele mai mari temperaturi vor fi inregistrate in Dealurile de Vest, unde maximele vor ajunge pana la 1 grad Celsius.

Cerul va fi mai mult senin si este posibil sa avem parte si de cateva fulguieli trecatoare. Dimineata si noaptea se va instala si ceata, local in Muntenia si Oltenia.

In Capitala, temperaturile vor oscila intre maxime de -8 grade Celsius si minime de pana la -16 grade Celsius. Cerul va fi mai mult innorat, vantul va bate slab, dimineata va fi ceata, iar peste zi vom avea parte si de cativa fulgi de zapada.

Si duminica, gerul isi va face simtita prezenta. Temperaturile raman foarte reduse, cu minime de pana la -20 de grade si maxime care nu vor depasi 0 grade Celsius. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -14 grade in sudul si sud-vestul Munteniei si 0 grade in Banat si Crisana, iar cele minime intre - 20 si - 4 grade. Local se va semnala ceata, iar in zonele de nord-vest ar putea sa ninga slab.

In Bucuresti, vremea ramane foarte rece, cu temperaturi minime pana la - 16 grade celsius si maxime ce nu vor depasi -10 grade Celsius. Cerul va ramane innorat, dimineata va fi ceata, iar vantul va bate slab.

Desi luni expira codul galben de ger emis de Administratia Nationala de Meteorologie, vremea va fi in continuare mai rece decat normalul pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in zona de sud.

Cele mai mari temperaturi vor fi inregistrate in Banat (4 grade Celsius), in timp ce in celelalte zone, temperaturile vor ramane negative, cu minime pana la - 13 grade. Va ninge in nord, centru si local in estul teritoriului, in timp ce in sud-vest, vor fi polei si ninsori pe arii restranse. Vantul se va intensifica in zonele montane si pe litoral.

In Capitala, temperaturile vor oscila intre -6 si -12 grade Celsius si este posibil sa avem parte de ceva fulguieli.

Vestea buna este ca sunt sanse ca temperaturile sa creasca spre jumatatea saptamanii viitoare pana la valori normale pentru aceasta perioada.

Primavara vine repede. Prognoza meteo pe trei luni

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#prognoza meteo weekend, #meteo weekend, #ger weekend , #prognoza meteo