Temperaturi ridicate si ploi putine - vremea pentru urmatoarele doua saptamani

Luni, 01 Iunie 2015, ora 15:47
3028 citiri
Temperaturi ridicate si ploi putine - vremea pentru urmatoarele doua saptamani

Vremea se anunta una veritabila de vara, pentru primele doua saptamani ale lunii iunie, temperaturile fiind in cea mai mare parte a tarii peste media normala pentru aceasta perioada.

In multe zone, se vor atinge frecvent maxime de 30 de grade Celsius, se arata in prognoza meteo realizata de Administratia Nationala de Meteorologie pentru perioada 1-14 iunie. De asemenea, ploile vor fi posibile doar local si izolat, cu precadere in zilele din a doua parte a perioadei.

Muntenia

Vremea va fi in general calduroasa, chiar daca vor fi oscilatii de temperatura de la o zi la alta, iar in cea mai mare parte a intervalului cerul va fi senin.

Mediile temperaturilor maxime cuprinse intre 28 si 31 de grade. Temperaturile minime vor ajunge pe 5 iunie la valori medii de 17 grade, iar in urmatoarele doua zile vor scadea cu aproximativ 3 grade, dupa care vor creste din nou, pana la 15 grade Celsius. In ce priveste ploile, vor fi averse locale, pe 4 iunie, iar in restul perioadei se vor inregistra doar izolat.

Moldova

Temperaturile se vor mentine peste mediile climatologice ale perioadei, iar mediile lor vor avea oscilatii intre 26 de grade in data de 5 iunie si in jur de 30 de grade in jurul datelor de 3, respectiv 9 iunie.

In primele 10 zile, media temperaturilor minime va fi intre 12 si 15 grade, dupa care se va situa in jurul valorii de 14 grade. Si aici, aversele vor fi slabe cantitativ si doar local, in jurul datei de 4 iunie, iar dupa 9 iunie pe arii restranse.

Oltenia

In aceasta regiune, vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi maxime care vor depasi frecvent 30 de grade, mai ales pe 3 si 4 iunie, dar si dupa 7 iunie. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 grade, pe 1 iunie, si 16 grade, in dimineata zilei de 5 iunie.

Probabilitatea mai mare de aparitie a averselor va fi pe 4 si 5 iunie, dar si dupa 8 iunie, dar doar pe arii foarte restranse si slabe cantitativ.

Transilvania

Pana pe 4 iunie, vremea se va incalzi treptat, iar mediile temperaturilor maxime vor ajunge la 28 de grade. Vor urma usoare oscilatii, pe 9 iunie media maximelor termice urmand sa ajunga la aproximativ 29 de grade, dupa care valorile medii maxime vor mai pierde 2-3 grade Celsius.

La fel vor oscila si temperaturile minime, intre 9 grade Celsius in prima zi si 13 grade in dimineata zilei de 5 iunie. De asemenea, doar pe 4 iunie si intre 9 si 13 iunie, vor fi averse in general slabe cantitativ si pe arii restranse.

Banat

Vremea calduroasa din aceasta perioada va avea un maxim in jurul datei de 9 iunie, cand media maximelor termice se va situa in jurul valorii de 31 de grade, in timp ce temperaturile minime ajunge la valori medii de aproximativ 15 grade. Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare in zilele de 4 si 5 iunie si dupa de 9 iunie, dar vor fi in general slabe cantitativ si pe arii restranse.

Crisana

Si aici va fi foarte cald, media temperaturilor maxime urmand sa ajunga pana la 31 de grade Celsius, in data de 9 mai. Astfel, vremea va fi mult mai calda decat in mod normal in prima decada a lunii iunie.

Din 10 iunie, temperaturile vor scadea usor, dar mediile nu vor cobori sub 28 de grade. De asemenea, pana pe 8 iunie, doar cu totul izolat pot sa apara ploi slabe, de scurta durata, apoi probabilitatea creste, insa aversele vor fi in general slabe cantitativ si pe arii destul de restranse.

Maramures

Media temperaturilor maxime va creste pana pe 9 iunie, pana la valoarea de 30 de grade Celsius, cu mult peste cea normala pentru inceputul verii. Dupa aceasta data, temperaturile vor cobori, dar nu sub o valoare medie de 26 de grade Celsius. Si aici, in jurul datei de 4 iunie si intre 9 si 13 iunie, local vor cadea averse in general slabe cantitativ.

Dobrogea

In judetele de la malul Marii Negre, vremea va fi mai calda decat ar fi normal in primele doua saptamani de vara, iar mediile valorilor maxime de temperatura vor fi cuprinse intre 26 si 28 de grade.

Media temperaturilor minime vor fi cuprinse intre 17 si 18 grade Celsius. In ce priveste ploile, local vor fi averse in general slabe cantitativ in jurul datei de 4 iunie si doar izolat in restul intervalului.

La munte

Pana pe 4 iunie, temperaturile vor creste usor si treptat, astfel ca media maximelor va ajunge la 19 grade, iar cea a minimelor la 11 grade. Averse vor fi posibile aproape in fiecare zi, dar pe arii mai extinse pot sa apara in jurul datei de 4 iunie si in a doua jumatate a celei de a doua saptamani.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#prognoza meteo iunie, #vremea doua saptamani, #prognoza meteo doua saptamani , #prognoza meteo