Uitati de hainele de vara! Se raceste pe neasteptate - prognoza meteo pe doua saptamani

Luni, 24 Septembrie 2018, ora 14:39
9146 citiri
Uitati de hainele de vara! Se raceste pe neasteptate - prognoza meteo pe doua saptamani
Foto: Arhiva Ziare.com

In urmatoarele zile va fi destul de rece fata de normalul acestei perioade, dar apoi temperaturile vor reveni la cele specifice, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 24 septembrie-7 octombrie.

Banat

In primele zile vremea va fi rece, cu abateri termice negative semnificative fata de mediile multianuale, cu maxime de 14...17 grade si minime de 3...8 grade. Se incalzeste in perioada 28 - 30 septembrie cand regimul termic va deveni apropiat de normal. In cea de-a doua saptamana, temperaturile vor fi mai mici decat in mod normal la inceputul lui octombrie.

Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozata pentru perioada 2-6 octombrie.

Crisana

In primele zile va fi mult mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, cu maxime de 12...16 grade si minime de 2...7 grade. Se incalzeste in perioada 28 - 30 septembrie, atunci cand regimul termic va deveni apropiat de normal. Pentru cea de-a doua saptamana, vor fi temperaturi in jurul sau usor mai mici decat cele specifice inceputului de octombrie.

Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozata dupa data de 29 septembrie si in special in perioada 2-6 octombrie.

Transilvania

Si aici se anunta cateva zile cu vreme rece, cu maxime de 11...16 grade si minime de 0...5 grade - valori nocturne negative fiind de asteptat in zonele depresionare, unde se forma bruma. O crestere de temperatura va fi in perioada 28 - 30 septembrie cand regimul termic va deveni apropiat de normal.

Pentru cea de-a doua saptamana, estimarile indica o probabilitate relativ ridicata de a se inregistra temperaturi in jurul sau usor mai mici decat cele specifice inceputului de octombrie, in special in privinta valorilor diurne.

Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozata in jurul datei de 29 septembrie si pentru perioada 2-6 octombrie.

Maramures

In primele zile va fi mai frig decat in mod normal, cu maxime de 12...15 grade si minime de 2...6 grade - in depresiuni fiind posibile valori nocturne in jurul a 0 grade si conditii de bruma.

O incalzire a vremii este estimata pentru perioada 28 - 30 septembrie, cand temperaturile vor deveni apropiate de normal. Pentru cea de-a doua saptamana, vor fi temperaturi in jurul si chiar usor mai mici decat cele specifice inceputului de octombrie.

Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozata dupa data de 29 septembrie, cu precadere in perioada 2-6 octombrie.

Moldova

La inceput vor fi valori mult mai mici decat cele normale, maxime de 13...17 grade si minimele de 2...6 grade. Dupa un scurt interval de incalzire, ce se va concretiza in temperaturi in jurul celor normale, va urma o perioada cu variatii de la o zi la alta, regimul termic mentinandu-se totusi in general apropiat de mediile multianuale.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicata in jurul datei de 29 septembrie si din nou in intervalul 2-6 octombrie.

Dobrogea

Intre 25 si 27 septembrie va fi mai rece decat ar fi normal in aceasta perioada din an, cu maxime de 15...18 grade si minime de 6...10 grade. Se incalzeste in perioada 28 - 30 septembrie cand regimul termic va deveni apropiat si usor peste cel normal. Pentru cea de-a doua saptamana, vor fi temperaturi normale pentru inceputul lui octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in perioada 29 septembrie - 4 octombrie.

Muntenia

In intervalul 25-27 septembrie, vor fi temperaturi mai mici decat cele obisnuite pentru aceasta perioada din an, cu maxime de 14...19 grade si minime de 3...8 grade - valori nocturne in jurul a 0 grade fiind posibile la mijlocul saptamanii in zona subcarpatica unde vor fi conditii de bruma.

Se incalzeste in zilele de 28 si 29 septembrie, cand regimul termic va deveni apropiat de normal si posibil chiar usor mai ridicat. Ulterior, sunt de asteptat variatii termice de la o zi la alta, dar vor fi temperaturi normale pentru perioada.

Estimarile prognostice indica o crestere a probabilitatii pentru ploi locale in perioada 29 septembrie - 4 octombrie.

Oltenia

Perioada 25 - 27 septembrie va fi caracterizata de o vreme mai rece decat ar fi normal, cu maxime de 16...19 grade si minime de 3...6 grade. Se incalzeste in intervalul 28 - 30 septembrie, cand regimul termic va deveni apropiat de cel normal. In cea de-a doua saptamana, se anunta temperaturi specifice inceputului de octombrie.

Se anunta ploi in jurul datei de 29 septembrie si in perioada 3 - 5 octombrie.

La munte

Saptamana incepe cu temperaturi in scadere, maxime, in medie, de 4...9 grade si minime negative in toate masivele montane. Incalzirea vremii din intervalul 28-29 septembrie se va concretiza prin temperaturi apropiate de cele climatologic specifice.

Ulterior, desi sunt de asteptat variatii termice de la o zi la alta, probabilitatea pentru mentinerea temperaturilor intr-un ecart mediu in jurul celui obisnuit la inceput de octombrie va fi relativ ridicata.

Ploi slabe, locale vor fi la inceputul intervalului de referinta, cand, la peste 1800 m altitudine, pot aparea precipitatii mixte. Apoi, probabilitatea sa ploua in majoritatea masivelor va fi mai ridicata in jurul datei de 29 septembrie si in perioada 2-5 octombrie.

A.G.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#prognoza meteo sfarsit septembrie, #prognoza meteo inceput octombrie , #prognoza meteo