Vom avea zapada de Craciun sau de Revelion? Prognoza meteo pana la sfarsitul anului

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 16:32
14912 citiri
Vom avea zapada de Craciun sau de Revelion? Prognoza meteo pana la sfarsitul anului
Foto: Arhiva Ziare.com

In urmatoarele doua saptamani, ultimele din acest an, temperaturile vor fi in general normale pentru aceasta perioada. E putin probabil sa avem zapada de Craciun. Ninsorile vor veni catre sfarsitul anului, dupa 28 decembrie, spun meteorologii.

Astfel, in Banat, temperaturile diurne cresc in urmatoarea perioada, nu insa si cele nocturne, care vor fi mai scazute decat media perioadei. Saptamana aceasta maximele vor fi de 1 - 5 grade, iar minimele intre - 5 si - 4 grade Celsius.

In a doua saptamana, maximele cresc usor si se vor situa intre 4 - 6 grade Celsius. Cresc si minimele: - 4 pana la - 2 grade Celsius.

Ninsori nu sunt asteptate decat in a doua saptamana, mai ales dupa 29 decembrie.

In Crisana, se anunta frig, mai ales dimineata si noaptea. In timpul zilei, temperaturile vor fi cele normale pentru aceasta perioada. Maximele vor ajunge la 4 grade in ambele saptamani prognozate. Minimele sunt mai mici in prima saptamana, cand pot ajunge pana la - 7 grade Celsius.

Precipitatii pot cadea mai ales dupa 27 decembrie.

In Maramures, temperaturile din timpul zilei vor fi cele normale din aceasta perioada, mai scazute fiind cele din timpul noptii. In prima spatamana, maximele vor ajunge pana la 3 grade, iar minimele la - 8 grade. In a doua saptamana, temperaturile cresc usor, cu un grad ziua si doua noaptea.

In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor veni dupa 27 decembrie.

In Moldova, temperaturile vor fi cele specifice acestei perioadei, cu maxime de pana la 3 grade Celsius in prima saptamana si chiar 4 in a doua. Minimele vor ajunge pana la - 7 grade Celsius.

Precipitatii slabe pot cadea in 19 si 20 decembrie, dar si in intervalul 28 decembrie - 1 ianuarie.

Pentru Dobrogea sunt anuntate temperaturi mai mici decat cele specifie perioadei, maximele fiind de pana la 3 grade Celsius, iar minimele de - 4 in prima saptamana.

In a doua saptamana se va incalzi usor, cu circa 2 grade Celsius, atat in timpul zilei, cat si noaptea.

Precipitatii sunt anuntate pentru 20 - 21 decembrie, dar si 29 decembrie - 1 ianuarie.

In Muntenia, lucrurile nu vor sta foarte diferit. Sunt anuntate, in prima saptamana, maxime de pana la 3 grade Celsius si minime de pana la - 7 grade. In a doua saptamana se incalzeste usor, mai ales noaptea.

Ninsori sunt asteptate de miercuri, 28 decembrie.

In Oltenia, va fi frig mai ales noaptea si dimineata. Saptamana aceasta, valorile din timpul zilei vor fi cele considerate normale pentru aceasta perioada. Maximele anuntate de meteorologi pot ajunge si la 5 grade Celsius, cu exceptia zilei de 21 decembrie, cand va fi mai frig. Minimele pot ajunge si pana la - 6 grade Celsius.

Saptamana urmatoare, temperaturile din timpul zilei vor fi neschimbate, urcand un pic (fata de saptamana precedenta) cele din timpul noptii.

Se asteapta ninsori in perioada 28 decembrie - 1 ianuarie.

La munte vor fi maximum 4 grade saptamana aceasta si minimum 11 grade. In a doua saptamana, maximele vor oscila in jurul valorii de 0 grade, iar noul an incepe cu o maxima de aproximativ - 1 grad.

Cei care isi petrec ultima saptamana din an la munte vor avea parte de ninsori incepand cu 28 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#meteo Craciun Revelion, #progoza meteo sfarsit 2016, #ninsori decembrie 2016, #ninsori Craciun revelion 2016 , #prognoza meteo