Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vremea in urmatoarele doua saptamani: Racire si ploi in weekend, cald si bine apoi

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 17:25
3858 citiri
Vremea in urmatoarele doua saptamani: Racire si ploi in weekend, cald si bine apoi

A doua jumatate a lunii septembrie va fi caracterizata la inceput prin temperaturi mai scazute decat cele obisnuite pentru aceasta perioada si precipitatii, spre sfarsitul saptamanii, dupa care mercurul din termometre va urca din nou pana la valori normale pentru prima luna a toamnei.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o prognoza meteo valabila pentru intervalul 11 - 24 septembrie, care va fi marcat de vreme calda si blanda, in primele zile, dupa care va urma o scurta perioada de scadere a temperaturilor, cu pana la 10 grade, cand totodata vor fi posibile ploi in cea mai mare parte a tarii.

Temperaturile se vor situa, la nivel national, intre 25 si 28 de grade, la inceputul perioadei, pentru ca apoi sa scada cu 5-10 grade si sa revina, dupa data de 16 septembrie, la valori ce vor reveni spre maximele primei parti a perioadei. In schimb, temperaturile minime vor cobori spre 10 grade, in Moldova si Transilvania, si circa 4 grade, la munte.

In Muntenia, vremea se va incalzi usor in primele zile, cand maximele termice se vor situa, in medie, in jurul a 28 de grade, iar minimele vor depasi 14 grade. Va urma o scadere a temperaturilor, mai accentuata la valorile minime. Spre sfarsitul intervalului, regimul termic va fi normal pentru a doua parte a lunii septembrie. Sunt de asteptat ploi de scuta durata intre 15 si 17 septembrie, iar in rest probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusa.

In Oltenia, vremea se va mentine in general calda, chiar daca maximele termice vor fi in scadere usoara intre 14 si 17 septembrie. De altfel, aceasta va fi perioada in care isi vor face aparitia ploile, care vor avea mai ales caracter de aversa si vor fi mai frecvente in partea de nord a regiunii. In a doua parte a intervalului, temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul a 26 de grade, iar probabilitatea de ploaie va fi foarte scazuta.

In Moldova, vremea se va mentine in general normala din punct de vedere termic in cea mai mare parte a intervalului. Cele mai ridicate maxime se vor inregistra in primele zile, situandu-se in jurul a 26 de grade, iar cele mai mici minime vor fi intre 17 si 20 de grade, coborand, in medie, pana spre 10, 11 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor este mai ridicata intre 15 si 17 septembrie, mai ales pentru jumatatea de sud a regiunii.

In Transilvania, in intervalul 11-13 septembrie, temperatura aerului se va mentine constant mai ridicata decat mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de aproximativ 26 grade si minime de 10, 11 grade. Intre 14 si 16 septembrie media temperaturilor maxime va scadea cu circa 5 grade, apoi vremea se va incalzi usor si treptat pana pe 20 septembrie. Intre 20 si 24 septembrie maximele se vor mentine in jurul unei valori medii de 24, 25 de grade, iar minimele vor fi de circa 9, 10 grade. Ploile vor fi putine si, in general, slabe cantiativ, exceptand data de 15 septembrie, cand probabilitatea pentru averse va fi mai mare.

In Maramures, regimul termic diurn va marca o scadere accentuata pe 13 si 14 septembrie, cand media temperaturilor maxime va scadea de la 28 de grade la aproximativ 21 de grade, valoare in jurul careia se va mentine pana pe 17 septembrie. Ulterior vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta, iar dupa 19-20 septembrie, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, se vor atinge din nou valori medii de 24, 25 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativa in intervalul 13-15 septembrie si, din nou, dupa 20-22 septembrie, dar precipitatiile nu vor fi abundente.

In Banat, dupa primele doua zile mai calde ale perioadei de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere accentuata. In intervalul 12-14 septembrie, temperaturile maxime vor scadea, in medie, de la valori de 29 de grade pana la 19 grade, iar media temperaturilor minime va scadea de la aproximativ 15 grade pana la 12 grade.

Dupa data de 14 septembrie maximele termice vor creste usor si treptat, atingand 26, 27 de grade, in jurul datei de 21 septembrie, apoi se vor mentine in jurul acestei valori pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare intre 13 si 15 septembrie, dupa care ploi slabe se vor mai semnala in jurul datelor de 20 si 24 septembrie.

In Crisana, vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data in primele zile ale intervalului, dar se va raci accentuat pe 13 si 14 septembrie, cand media maximelor termice va scadea cu pana la 10 grade. Ulterior va avea loc o incalzire usoara si treptata, astfel incat in intervalul 14-24 septembrie temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 25 de grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 12 grade. Va ploua local intre 13 si 15 septembrie, iar pe arii mai restranse si slab cantitativ si in intervalul 20 - 24 septembrie.

In Dobrogea, pana in jurul datei de 15 septembrie, temperatura aerului va creste usor, astfel incat valorile maxime se vor situa in jurul a 26 de grade, iar minimele vor fi, in medie, de peste 16 grade. Apoi vremea se va raci treptat, vremea devenind normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada. Este posibil sa ploua, in general slab, intre 15 si 17 septembrie.

La munte, in primele zile ale intervalului nu vor fi variatii ale temperaturii aerului, apoi vremea se va raci, valorile termice minime urmand sa coboare spre o medie de 4 grade. Racirea va fi asociata cresterii instabilitatii atmosferice, astfel incat intre 14 si 17 septembrie vor fi ploi, mai ales cu caracter de aversa. Cantitati mai importante de apa, desi nu pe arii extinse, sunt posibile in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si cei de Curbura.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#prognoza meteo septembrie, #vreme jumatate septembrie, #prognoza meteo toamna , #prognoza meteo