Vremea se inrautateste in sud-estul tarii. Codul galben de viscol a fost prelungit, porturile sunt inchise UPDATE

Duminica, 11 Februarie 2018, ora 14:30
9522 citiri
Vremea se inrautateste in sud-estul tarii. Codul galben de viscol a fost prelungit, porturile sunt inchise UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii anunta ca duminica vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in sudul si in estul Munteniei, precum si in cea mai mare parte a Dobrogei. Va ninge mai consistent indeosebi in judetele Calarasi si Constanta.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis la ora 8.30 o atentionare de viscol pana la ora 14.00, pentru patru judete: Buzau, in zona joasa, Braila, Ialomita si Calarasi. Potrivit avertizarii, se vor semnala intensificari ale vantului ce vor atinge viteze la rafala de 55-60 km/h. Meteorologii atrag atentia asupra unor evenimente de ninsoare, local viscolita, indeosebi in judetele Calarasi si Ialomita.

UPDATE 1: Codul galben de vant si ninsori viscolite a fost prelungit de meteorologi pentru judetele Constanta si Tulcea, acesta ramanand in vigoare pana duminica la ora 20. Rafalele pot atinge 55 de kilometri pe ora, iar pe alocuri, ninsorile sunt viscolite.

UPDATE 2: Politia Romana a informat ca din cauza vantului puternic, porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud-Agigea au fost inchise in judetul Constanta.

Inclusiv in Bucuresti va ninge si maxima nu va depasi 3 grade.

ANM a mai emis la ora 8.00 o avertizare de ploi si vant puternic pe timp de sase ore pentru judetele Constanta si Tulcea. Localitatile vizate de avertizare Constanta, Eforie, Mangalia, Navodari, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Agigea, Albesti, Corbu, Costinesti, Cumpana, Istria, Limanu, Lumina, Mihail Kogalniceanu, Pecineaga, Sacele, Topraisar, Tuzla, in judetul Constanta, iar in Tulcea: Sulina, C.A. Rosetti, Chilia Veche, Crisan, Jurilovca, Mahmudia, Maliuc, Murighiol si Sfantu Gheorghe.

Meteorologii au anuntat ca se vor semnala intensificari ale vantului, cu rafale de 55 - 65 km/h si precipitatii sub forma de ploaie, cu tendinta de transformare in lapovita si ninsoare, pe alocuri mai consistenta.

Vesti bune

Pentru perioada urmatoare, totusi, vin vesti bune. "Nu este un episod de iarna veritabila. De altfel, valorile termice sunt destul de ridicate. Vorbim mai mult de ploaie, nu de ninsoare", a explicat la Realitatea TV, meteorologul Viorica Dima.

Vremea, duminica noaptea, va fi mai friguroasa, cu valori negative in toata tara, mai putin pe litoral, dar luni o zi buna.

"Luni va fi o zi buna in Bucuresti, fara precipitatii", a explicat meteorologul Viorica Dima. "Marti si miercuri, din nou precipitatii in toata tara, dar cu temperaturi peste media perioadei. Nu este exclus sa mai fie vreo rabufnire de iarna pana la venirea primaverii", a explicat meteorologul.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Cum va fi vremea în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte. Zonele în care meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale
Temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice. Cantităţile de...
#cod galben vijelii, #cod galben ninsoare, #anm, #meteo, #cod galben , #prognoza meteo