Vremea se raceste si ploua

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 09:19
5385 citiri
Vremea se raceste si ploua

Vremea se raceste incepand de miercuri, temperaturile fiind in scadere cu 5-6 grade fata de media normala pentru aceasta perioada. De asemenea, presiunea atmosferica va creste in regiunile vestice si va scadea in cele de sud-est, iar ploile vor acapara o mare parte a tarii.

Marti, vremea se mentine inca frumoasa si calda, cu ploi pe arii restranse in vestul si nordul tarii, dar si la munte. Temperaturile maxime pornesc de la 16 - 17 grade in nord-vest si ating 27 de grade in sud-est. In depresiuni, dar si in sud-est, ziua incepe cu ceata.

De miercuri ploua serios in regiunile sud-estice si local in jumatatea de nord a tarii. In sud-vest innorarile sunt doar temporare si ploile apar numai izolat.

Vantul are si el intensificari in regiunile sudice, dar si pe creste. La munte, trecator, in noaptea urmatoare este posibil sa cada si cativa fulgi de zapada. Temperaturile maxime vor atinge 11 - 12 grade in nord-vestul si centrul tarii si 21 de grade in sudul extrem, in Lunca Dunarii.

Si in Capitala temperatura aerului scade si vremea devine instabila. Numai 20 - 21 de grade se mai aduna la amiaza, pentru ca cerul este acoperit de nori si ploua temporar.

De joi vremea se raceste si mai tare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 0 si 10 grade. Spre dimineata vor fi conditii de bruma in depresiuni si in zona subcarpatica.

La munte sunt conditii pentru lapovita si chiar ninsoare.

Specialistii spun ca, pe langa racirea vremii, in Romania avem de-a face cu benzi noroase, de origine mediteraneana.

In plus, dinspre regiunile central-europene, prin Moldova si apoi Baragan, va patrunde o masa de aer cu mult mai rece decat pana acum, pusa in miscare de un ciclon ce se va forma in zona Bosfor-Dardanele.

A.B.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#vremea septembrie 2010 , #prognoza meteo