Fata nevazuta a prostitutiei: Ce trebuie sa stim despre femeile care isi vand trupul

Duminica, 22 Iunie 2014, ora 18:30
20208 citiri
Fata nevazuta a prostitutiei: Ce trebuie sa stim despre femeile care isi vand trupul
Foto: Edgecastcdn

Sexul comercial sau, cu alte cuvinte, prostitutia din zilele noastre nu mai respecta stereotipurile din trecut.

Astfel, odinioara o prostituata era vazuta mai mult ca "cealalta femeie" din viata unui barbat, noteaza She Knows. Astazi, aspectul comercial al prostitutiei a facut ca aceasta sa devina o adevarata industrie, ignorandu-se adesea faptul ca in spatele ei se afla femei, fiinte umane.

Despre prostituate, cu un doctor in sociologie: Sunt si femei care merg la biserica, au un master

In foarte multe tari tari sexul comercial este parte a economiei subterane, fiind ilegal, numarul statelor care au legalizat aceasta activitate ramanand destul de mic. Tocmai de aceea statisticile legate de prostitutie sunt rare, iar datele sunt variabile.

Cu toate acestea, cateva lucruri se stiu cu certitudine despre acest fenomen: multe prostituate isi incep activitatea de tinere, unele sunt victime ale traficului de fiinte umane, iar cele mai multe dintre ele sunt expuse la violenta si la incalcarea drepturilor omului.

O activitate care incepe la varste fragede

Nimeni nu nimereste in aceasta activitate din intamplare si pentru orice practicanta a sexului comercial a existat o prima data cand s-a prostituat. Din pacate, studiile arata ca multe femei care se prostitueaza au facut acest lucru pentru prima data inainte de varsta majoratului, unele chiar la 12 sau 14 ani.

Cu cat varsta la care o femeie se apuca de prostitutie este mai frageda, cu atat riscul ca ea sa fie expusa la violenta, boli si dependente este mai mare.

Multe prostituate au fost abuzate in copilarie

Un studiu realizat de Institutul National de Sanatate din Statele Unite a scos la iveala ca majoritatea prostituatelor au fost victime ale unei forme de abuz sau neglijenta inainte de a intra in aceasta industrie. 73% dintre prostituatele chestionate fusesera abuzate fizic in copilarie, 33% fusesera abuzate sexual, 87% fusesera abuzate emotional, iar intre 85% si 93% dintre ele fusesera neglijate.

Confesiunea unei prostituate din Bucuresti: violenta, sex si... ursuleti de plus

Aceste cifre demonstreaza faptul ca multe dintre ele s-au apucat de prostitutie pentru a se refugia de abuzurile de acasa, aceasta fiind singura modalitate in care puteau sa obtina venituri cu rapiditate.

Moartea pandeste la orice pas

Industria sexului este plina de pericole chiar si pentru femeile care practica aceasta meserie din placere. Potrivit unui studiu, rata de deces in cazul prostituatelor este cu 40% mai ridicata decat in cazul femeilor care nu practica aceasta activitate.

Mortalitatea ridicata in randul femeilor care isi vand trupurile este cauzata de factori precum bolile cu transmitere sexuala, dependenta de narcotice sau violenta din partea clientilor.

Drepturile prostituatelor sunt drepturile omului

Desi prostitutia ramane in continuare un subiect destul de controversat, oamenii au inceput sa accepte faptul ca persoanele care practica aceasta activitate merita protectie si drepturi egale cu ale celorlalti oameni.

Din pacate, de-a lungul timpului, prostituatele au fost hartuite de politisti, discriminate de angajatori, renegate de rude si excluse din diverse grupuri sociale, ceea ce le-a facut pe multe dintre ele sa se izoleze.

Prostitutia in Europa - intre legalizare si interzicere. Care crezi ca e solutia?

In anii '70, o fosta prostituata din Statele Unite a fondat o organizatie care a promovat dezincriminarea sexului comercial si prevenirea bolilor si violentei in aceasta activitate. In anii '80, raspandirea HIV/SIDA a taiat din avantul celor care au luptat pentru dezincriminarea acestei activitati.

In prezent, prioritatea a devenit educarea publicului larg in vederea promovarii drepturilor prostituatelor ca drepturi ale omului, astfel incat ele sa aiba sansa la protectie sociala, legala si fizica.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sex femei prostitutie, #prostituate abuzate riscuri, #violenta abuzuri prostitutie, #femei sex bani , #prostitutie