Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pas important pentru legalizarea prostitutiei la nivel mondial - Toata industria sexului va avea de castigat

Miercuri, 12 August 2015, ora 08:45
5220 citiri
Pas important pentru legalizarea prostitutiei la nivel mondial - Toata industria sexului va avea de castigat
Foto: captura YouTube/Amnesty International

Amnesty International a adoptat o controversata politica vizand dezincriminarea penala a industriei sexului, respingand critici ale unor organizatii de aparare a drepturilor femeilor care denunta politica drept o legalizare a proxenetismului si bordelurilor.

Organizatia a aprobat marti, la Dublin, o rezolutie care recomanda "dezincriminarea (penala) totala a tuturor aspectelor ce tin de activitatea consimtita a lucratorilor sexuali", relateaza AP in pagina electronica.

Amnesty International argumenteaza ca cercetari pe care le-a afectuat sugereaza ca dezincriminarea este cea mai buna modalitate de aparare a drepturilor lucratorilor sexuali.

"Recunoastem ca aceasta problema critica in domeniul drepturilor omului este extrem de complexa si, de aceea, am abordat-o din perspectiva standardelor internationale in domeniul drepturilor omului", a declarat Salil Shetty, secretarul general al Amnesty International (AI).

"De asemenea, ne-am consultat cu miscarea noastra la nivel global pentru a prelua opinii din toata lumea", a adaugat el.

Decizia luata de organizatie este importanta, deoarece va fi folosita in actiuni de lobby pe langa guverne din intreaga lume pentru a le determina sa accepte acest punct de vedere.

Politica Amnesty a provocat opozitia unor organizatii pentru apararea drepturilor femeilor, care au argumentat ca AI a comis o grava eroare.

Aceste organizatii, intre care si Coalitia impotriva traficului de femei, cu sediul in Statele Unite, subliniaza ca sunt de acord cu AI ca prostituatele sa nu fie acuzate de infractiuni penale, dar ca scoaterea de sub incidenta penala a intregii industrii a sexului va transforma proxenetii in "oameni de afaceri" care pot vinde prostituate vulnerabile in deplina impunitate.

"Este o palma peste fata pentru supravietuitori si pentru organizatiile care apara drepturile femeilor din intreaga lume", a declarat Taina Bien-Aime, directoarea executiva a Coalitiei americane, care si-a exprimat dezamagirea fata de aceasta decizie a Amnesty.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Amnesty International legalizarea prostitutiei, #Amnesty International industria sexului , #prostitutie
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
De mult asteptam legalizarea