Reportaj The Guardian despre o romanca ajunsa intr-un bordel din Europa: Barbatii de la noi ne privesc ca pe niste banci (Video)

Sambata, 20 August 2016, ora 22:13
35653 citiri
Reportaj The Guardian despre o romanca ajunsa intr-un bordel din Europa: Barbatii de la noi ne privesc ca pe niste banci (Video)
Foto: captura The Guardian

Thomson Reuters Foundation si publicatia The Guardian au realizat un videoreportaj in care prezinta povestea unei tinere romance din Cernavoda, prin care trag un semnal de alarma asupra situatiei tinerelor care cad victime ale traficului de persoane si industriei sexului in Europa.

"E greu sa fii fata, zic eu, pentru ca toti pun ochii pe tine. Baietii, mai ales de la noi din oras, se uita la noi si ne vad de parca am fi o banca cu bani", spune Maya in acest videoreportaj de peste noua minute, postat vineri pe site-ul cotidianului britanic sub titlul "Generatii de fete romance traficate in industria sexului din Europa", potrivit News.ro.

Romania se afla printre primele cinci tari de origine ale traficului de persoane in Uniunea Europeana, precizeaza Thomson Reuters Foundation si The Guardian. De asemenea, o treime dintre victimele traficului de persoane din Romania sunt minore.

Maya este una dintre numeroasele romance ademenite sa lucreze in bordeluri si saloane de masaj din Europa, in speranta ca vor scapa de saracia de acasa.

Adesea inselate de "prieteni" care sunt de fapt "pesti", aceste adolescente cauta cu disperare o viata mai buna.

Maya se afla in prezent intr-un bordel din Elvetia, insa sora ei mai mica, Geida, spera sa aiba alt viitor.

Inceputul povestii tinerii este cel clasic: a cunoscut un barbat cu care a facut un copil, s-a mutat la mama lui, iar ulterior a fost atrasa de alte fete la un asa-zis salon de masaj, la Constanta, un paravan al unui bordel.

La cateva luni dupa ce a fost de acord sa fie filmata, a devenit majora si a ajuns intr-un bordel din Elvetia.

O reprezentanta a organizatiei Nightingales Children Project, care lucreaza cu fete care risca sa fie traficate, a declarat pentru Thomson Reuters Foundation si The Guardian ca "75% din fete ajung sa faca acest lucru" la Cernavoda si apreciaza ca prostitutia este "o problema foarte mare" aici.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#romanca prostitutie, #reportaj prostitutie Romania , #prostitutie