Reteaua "Loverboy": Proxenetii care au strans 310.000 de euro prin santaj emotional, sechestrare si exploatare sexuala

Luni, 26 August 2019, ora 14:23
14699 citiri
Reteaua "Loverboy": Proxenetii care au strans 310.000 de euro prin santaj emotional, sechestrare si exploatare sexuala
Foto: DIICOT

Patru barbati au fost retinuti, duminica, de procurorii DIICOT Galati, fiind acuzati ca au recrutat mai multe tinere prin metoda "Loverboy", pe care le-au obligat apoi sa se prostitueze in Romania si Germania. Gruparea ar fi strans 310.000 de euro din proxenetism.

Alte doua femei implicate in aceasta retea sunt cercetate sub control judiciar pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de minori si trafic de persoane.

"Loverboy" este una din cele mai utilizate metode ale traficantilor de persoane, in special a recrutorilor, prin care se urmareste inselarea victimelor.

Recrutorii reprezinta prima veriga a unei retele de trafic de persoane.

Tehnica de recrutare a tinerelor de catre retelele de trafic de persoane este denumita metoda "prin indragostire", iar cel care o practica este cunoscut de catre specialistii structurilor de prevenire si combatere a fenomenului ca "Loverboy".

"Santajul emotional"

Potrivit DIICOT, barbatii implicati in acest caz au recrutat, prin inducere in eroare, utilizand metoda "Loverboy", trei persoane vatamate minore (una dintre ele diagnosticata cu diabet).

Anchetatorii sustin ca proxenetii le-ar fi constrans psihic si fizic pe fete, "prin mentinere in eroare si santaj emotional, limitandu-le libertatea de comunicare si miscare, le-au transportat, transferat, adapostit, primit, supravegheat si controlat in scopul exploatarii sexuale, pe diferite perioade de timp, in diferite locatii Germania."

"De asemenea, in perioada 2015 - aprilie 2019, inculpatii au recrutat prin inducere in eroare, utilizand aceeasi metoda Loverboy, alte cinci victime majore, pe care prin violenta fizica si verbala, le-au transportat, transferat, adapostit, primit, supravegheat si controlat in scopul exploatarii sexuale, pe perioade diferite de timp, in diferite locatii pe raza municipiilor Brasov si Galati precum si pe teritoriul Germaniei," acuza DIICOT.

Au strans 310.000 de euro

Sumele de bani obtinute de catre membrii grupului din activitatea infractionala au fost stabilite de procurorii DIICOT la peste 310.000 de euro.

Anchetatorii sustin ca unele dintre victimele majore si minore au fost lasate sa revina in Romania doar in momentul in care inculpatii au aflat ca rudele tinerelor au formulat plangeri la organele de urmarire penala.

La perchezitii s-au gasit bani si arme

Procurorii DIICOT au facut, duminica, 7 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Galati si Vaslui, cu ocazia carora au fost identificate si ridicate sumele de 1.140 lire sterline si 52.000 de euro, bijuterii de aur, accesorii ale unor branduri de lux, un pistol WALTER P22 calibru 9 mm, o sabie, 8 doze de droguri de mare risc si mijloace materiale de proba (inscrisuri, medii de stocare etc.).

In cauza au fost instituite masuri asiguratorii, prin indisponibilizarea a doua autoturisme cu o valoare estimativa de 60.000 de euro.

Foto: DIICOT

La sediul DIICOT Galati au fost aduse 17 persoane pentru audieri.

In cursul zilei de astazi, cei patru barbati vor fi prezentati Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

I.S.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#DIICOT proxeneti, #DIICOT retea trafic, #DIICOT retineri , #prostitutie