Romania, "kilometrul zero" al sclaviei sexuale

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 11:18
16043 citiri
Romania, "kilometrul zero" al sclaviei sexuale

Romania este tara de origine a celui mai mare trafic de carne vie din Europa, scrie presa spaniola, cu aproape 900 de femei obligate sa se prostitueze identificate anul trecut.

Victimele sunt exploatate in special in Spania si Italia, dar si in alte tari, relateaza portalul publico.es.

"Sunt inselate, batute, torturate si drogate, (traficantii - n.red.) se joaca cu mintea lor", sustine un expert. Romania este considerata de specialistii din domeniu "kilometrul zero" al exploatarii sexuale din Europa.

Spania: Sclave sexuale din Romania, eliberate de politie

"Nu incape nicio indoiala, Romania este kilometrul zero al sclaviei moderne din Europa", a declarat Efe Iana Matei, presedintele organizatiei Reaching Out, care le ajuta pe romance sa scape din "ghearele" prostitutiei fortate.

Anul trecut, autoritatile romane au identificat aproape 900 de victime ale traficului de persoane, cele mai multe dintre ele fiind exploatate in Spania si Italia. Totusi, expertii cred ca numarul lor real este cu 20% mai mare.

Cele mai multe din aceste femei provin din familii defavorizate, cu toate ca uneori si studente sau tinere din familii bune cad in plasa traficantilor. Unii proxeneti nu isi arata adevaratele interese de la inceput, ci pozeaza in "iubiti grijulii".

Proxeneti care exploatau sute de romance, arestati in Spania

Asa a patit si Andreea, o studenta de 22 de ani, care s-a indragostit de un tanar care ii daruia flori, bomboane de ciocolata si care a ingrijit-o cand s-a operat de apendicita. Barbatul a convins-o sa plece impreuna in Spania, in cautarea unei vieti mai bune. Voiau sa scape de saracia din Romania, unde salariul mediu este de 350 de euro.

Cand au ajuns la destinatie, intr-o casa in care se aflau mai multe fete, tanarul i-a spus Andreei ca de acum inainte va trebui sa se prostitueze.

"Toate cadourile pe care ti le-am facut au costat 20.000 de euro; cand imi vei inapoia banii vei fi libera", i-a spus traficantul. Apoi, Adreea a fost violata de fata cu toata lumea. I-a luat aproape doi ani sa iasa din acest infern si sa isi refaca viata.

"De multe ori, femeile exploatate sexual nu se considera victime si accepta situatia in care se afla", sustine un expert al asociatiei Free. In intreaga lume exista peste 2,4 milioane de victime ale exploatarii sexuale, potrivit statisticilor oficiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#prostituate Romania Spania, #trafic carne vie, #prostitutie romance Spania , #prostitutie