Intreg Bucurestiul ar putea ramane de sambata fara apa calda: Distrigaz a blocat toate conturile ELCEN

Joi, 08 Septembrie 2016, ora 17:58
5281 citiri
Intreg Bucurestiul ar putea ramane de sambata fara apa calda: Distrigaz a blocat toate conturile ELCEN
Foto: Arhiva Ziare.com

Distrigaz Sud a pus poprire, joi, pe toate conturile ELCEN, furnizorul de agent termic din Capitala, care isi mai poate continua activitatea inca doua zile. De sambata, bucurestenii ar putea ramane fara apa calda.

Blocarea conturilor a fost pusa in aplicare de executorul judecatoresc mandatat de Distrigaz Sud Retele.

"In plus, poprirea a fost extinsa si asupra tertilor popriti, clienti ai ELCEN, printre care si RADET Bucuresti", a transmis institutia intr-un comunicat de presa.

Decizia de poprire totala a fost luata dupa ce s-au acumulat 11,67 milioane lei dobanzi de intarziere la plata a serviciilor de distributie a gazelor naturale.

Marcel Nicolaescu, directorul general al ELCEN, a declarat intr-o interventie telefonica la postul Digi24, ca institutia sa a facut tot posibilul pana acum pentru a ramane in activitate. "Acum suntem in imposibilitate de a mai functiona", a sustinut acesta, precizand ca ELCEN nu va mai putea livra apa calda in cazul in care nu se gaseste o solutie de deblocare a situatiei.

Intrebat ce a stabilit cu liderul PSD Liviu Dragnea, Marcel Nicolaescu a spus ca a avut cu acesta "o discutie foarte constructiva" in timpul careia a aratat care este situatia istorica privind incasarile si datoriile acumulate.

Cat despre primarul general, Gabriela Firea (PSD), cu aceasta nu s-a vorbit despre noua situatie creata, pentru ca este la Bruxelles.

"Situatia se putea debloca, dar Distrigaz nu a mai asteptat, de azi ne-a executat, noi fiind acum in imposibilitatea de a mai face plati", a spus Nicolaescu.

Directorul general al ELCEN a propus o esalonare a datoriilor. "Cu un minim de efort financiar gaseam intelegere la Primaria Capitalei, Nu s-a mai asteptat. Urmeaza luni o intalnire cu primarul general, premierul, noi si RADET-ul", a adaugat acesta, precizand inca o data ca nu a putut discuta cu Gabriela Firea pentru ca "doamna primar general e plecata".

"O sa incerc sa iau legatura, sa o informez. Eu am anuntat de fiecare data ca nu ELCEN e cel care omoara RADET. Distrigaz a dus la aceasta posibilitate din ce in ce mai credibila de a ne inceta activitatea in perioada urmatoare (...) Trebuie sa aiba o responsabilitate. Si noi puteam sa luam decizia sa nu livram apa calda si caldura, dar am facut imprumuturi, am luat credite de consum ca sa nu intrerupem activitatea.

Din pacate, Distrigaz, o companie privata, si-a permis sa blocheze conturile unei societati care pregateste apa calda si caldura pentru toti cetatenii Bucurestiului", a mai spus directorul general al ELCEN.

Gabriela Firea i-a trimis o scrisoare deschisa ministrului Energiei cerandu-i sa ajute la rezolvarea situatiei. Primarul general a spus ca nu doreste sa dea banii programati pentru scoli si spitale pentru a achita datorii istorice, facute in timpul predecesorilor sai.

In replica, ministrul Energiei a transmis ca ELCEN poate falimenta RADET, tinand cont de decizia instantei.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#poprire conturi ELCEN Distrigaz Radet , #radet