Ziare.com

Luna cu 35 de zile, pe facturile RADET - ce optiuni au cei care platesc prea mult la caldura (Video)

Duminica, 16 Februarie 2014, ora 17:10

   

Luna cu 35 de zile, pe facturile RADET - ce optiuni au cei care platesc prea mult la caldura (Video)
Lunile de iarna au adus nu doar preturi mai mari la energie termica, ci si facturi absurde, pentru luna octombrie facturandu-se 35 de zile de furnizare a caldurii, iar pentru luna decembrie - 33 de zile.

Astfel, locuitorii Capitalei care au apelat la solutia reabilitarii termice a blocurilor, au ajuns sa plateasca chiar mai mult pentru caldura decat inainte potrivit Evenimentului Zilei.

Spre exemplu, pentru un apartament cu 3 camere din Berceni, cu 3 persoane, factura pentru caldura si apa calda s-a ridicat la 900 de lei, deoarece este singurul apartament ramas care este conectat la RADET.

Reprezentantii RADET au transmis insa ca luna viitoare vor fi mai putine zile facturate, pentru a se putea scadea zilele care au fost facturate in plus pentru decembrie si octombrie 2013.

Pentru a nu plati mai mult decat consumul, RADET recomanda celor care locuiesc in blocuri cu cateva apartamente bransate sa faca o cerere prin care sa se schimbe felul in care se face facturarea si calcularea consumului - in sistem pausal.

O alta solutie o reprezinta centralele pe gaz, in acest caz investitia amortizandu-se in aproximativ sapte ani, aceasta fiind media la nivel national. In orase precum Constanta, insa, unde pretul gigacaloriei este e 359 de lei, investitia se amortizeaza in mai putin de trei ani.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2347 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor