Nicusor Dan, despre insolventa RADET: Un gest iresponsabil. Primaria putea sa gestioneze situatia

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 18:43
3035 citiri
Nicusor Dan, despre insolventa RADET: Un gest iresponsabil. Primaria putea sa gestioneze situatia
Foto: Facebook/ Nicusor Dan

Presedintele Uniunii Salvati Romana (USR), Nicusor Dan, sustine ca insolventa RADET nu este o solutie, fiind o decizie "iresponsabila" din partea majoritatii din Consiliul General al Municipiului Bucuresti si ca Primaria putea sa gestioneze aceasta situatie.

"Bucurestiul are un buget de 900 de milioane de euro si este in stare sa gestioneze situatia de la RADET. Decizia de a cere insolventa RADET inseamna de a arunca responsabilitatea pe care oamenii ne-au dat-o noua unui administrator judiciar de a nu face pierderi la RADET. El nu va avea o resonsabilitate pentru caldura pe care RADET trebuie sa o furnizeze oamenilor. Mi se pare un gest total iresponsabil al majoritatii din Consiliul General", a spus consilierul general Nicusor Dan.

La momentul votului pentru aceasta hotarare privind insolventa RADET, consilierii USB nu se aflau in sala. "Am fost atacati, nu ni s-a dat drept sa raspundem, iar in semn de protest ne-am retras", a motivat Nicusor Dan.

"Solutia noastra pentru RADET este pe termen scurt platirea unei parti din acea datorie de 170 de milioane de lei, avem acesti bani in Primarie. Pe termen mediu, negocierea, esalonarea si reducerea unei parti din datoria mare de 800 miliaone de euro. Totodata, refacerea strategiei care dateaza din 2010 pentru a eficientiza, pentru a vedea, ce e de construit si preluat de la ELCEN", a adaugat Nicusor Dan.

Consilierii generali ai Capitalei au decis, miercuri,inceperea procedurilor de intrare in insolventa a RADET. In favoarea acestei masuri au votat 28 de consilieri PSD, ALDE si unul de la PMP, conform declaratiilor primarului general, Gabriela Firea.

Presedintele Consiliului de Administratie al RADET, Sorin Chirita, a declarat ca joi CA va lua act de decizia CGMB, dupa care va inainta Tribunalului Bucuresti cererea de intrare in insolventa a regiei de termoficare.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca insolventa RADET nu va duce la disponibilizari in cadrul regiei de termoficare, iar bucurestenii "vor avea la timp si in conditii deosebite de confort apa calda si caldura".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Nicusor Dan insolventa RADET , #radet
Comentarii