Boc l-a amenintat pe seful INS cu demiterea, din cauza confuziei legate de CNP

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 00:01
2791 citiri
Boc l-a amenintat pe seful INS cu demiterea, din cauza confuziei legate de CNP

Premierul Emil Boc l-a avertizat, miercuri, in sedinta de guvern, pe seful Institutului National de Statistica (INS), Vergil Voineagu, ca il va schimba din functie daca nu remediaza problemele provocate de comunicarea defectuoasa referitoare la obligativitatea persoanelor de a-si preciza codul numeric personal la recensamantul national, au declarat surse guvernamentale.

"A fost o discutie mai tensionata, in care premierul l-a amenintat pe seful INS ca il da afara, daca nu remediaza problema legata de CNP, cu un deranj cat mai mic pentru populatie", au declarat sursele.

La randul sau, Voineagu a prezentat situatia recensamantului, recunoscand ca in Bucuresti procesul de recenzare avanseaza mai greu decat in restul tarii, el invocand problema de comunicare privind CNP-ul.

De asemenea, s-a ridicat problema ca perioada de desfasurare a recensamantului sa fie prelungita din cauza intarzierilor, urmand ca Guvernul sa analizeze si sa ia o decizie daca va fi nevoie.

Tot legat de recensamant, in sedinta de guvern a fost discutata si posibilitatea unui act normativ prin care somerii sa poata desfasura activitatea de recenzor la acest recensamant, fara sa piarda ajutorul de somaj, insa in Executiv s-a considerat ca nu poate fi emis un act normativ pentru circa 600 de someri care au fost pregatiti pentru a fi recenzori. "Se vor gasi alte solutii, nu neaparat un act normativ", au precizat sursele.

Presedintele INS, Vergil Voineagu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca pozitia oficiala a INS este aceea conform careia persoanele care nu isi vor declara Codul Numeric Personal la recensamant vor primi amenda conform legii.

Potrivit conducerii INS, purtatorul de cuvant al Institutului, Vladimir Alexandrescu, a fost demis din functia pe care o detinea in urma declaratiilor conform carora cei care nu isi declara CNP-ul nu primesc amenda.

Pe de alta parte, secretarul de stat in MAI Gheorghe Emacu a precizat ca nu exista semnale pana in acest moment ca se va prelungi termenul de inregistrare a datelor.

"Pana in acest moment nu avem elementele care sa justifice prelungirea termenului de inregistrare a datelor de la populatie, nu ne dorim acest lucru, nimeni nu il doreste", a declarat Gheorghe Emacu, in conferinta de presa organizata la sediul Ministerului Administratiei si Internelor.

El a spus ca, potrivit datelor centralizate pe 25 octombrie, s-a depasit procentul de 50% al persoanelor recenzate. Conform datelor de la INS, aproximativ 57% dintre gospodarii au fost recenzate, recensamantul fiind programat sa se incheie pe 31 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Emil Boc, #Emil Boc demitere sef INS, #Boc demitere sef INS, #recensamant CNP, #recensamant 2011 , #recensamant 2011