CNP - INS - Recensamant, astia sunt normali la cap? (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 16:03
4394 citiri
CNP - INS - Recensamant, astia sunt normali la cap? (Opinii)

Am refuzat sa intru in hora interpretarii Recensamantului 2011. Ca e manipulare politica, pregatirea campaniei electorale pentru alegerile de la anul sau colectare de date pentru fraudarea rezultatului de la urne - nu stiu sigur. Cel mai probabil e cate putin din fiecare.

Imi vine foarte greu sa cred ca statul murea de nevoia de a sti cat mai multe despre cetatenii sai exact in acest moment. Si, in plus, pentru asta mai e dispus sa cheltuiasca si 50 de milioane de euro.

Dar nu asta ma deranjeaza. Sa faca, sa afle, sa foloseasca, sa manipuleze, sa distorsioneze cat vor. S-ar fi facut oricum. Dupa recensamant doar ca datele vor avea o mai mare putere de a influenta opiniile cetatenilor. Nu ma impresioneaza nici ca datele si cifrele obtinute vor fi prezentate in asa fel incat sa sustina masurile politice ale guvernantilor. Desigur, vom afla cat de bine au facut reformand statul, cat de multi lenesi avem, cat de multi pensionari intretine un singur angajat si, in general, ca Romania e un stat doar cu asistati social.

Daca cineva isi mai inchipuie ca astfel de date si cifre introduse in cateva idei plate si prafuite vor reusi sa influenteze votul, isi face iluzii. Cel mai periculos mijloc de a beneficia de pe urma Recensamantului e ca baza de date cu oamenii care nu se pot deplasa, sunt prea in varsta sau sufera de anumite dizabilitati sa fie folosita la alegeri pentru a dirija votul acolo unde trebuie.

Dar, aproape ca nici asta nu ma mai impresioneaza. Daca va fi sa fie, vorba ceea - nu pot ei sa fure cat puteti voi vota. Si cam atat despre marea manipulare. Aici s-ar termina intreaga poveste. In urma vor ramane cele 50 de milioane de euro cheltuite aiurea, mare parte bagati in cine stie ce firma de partid care a realizat tipizatele cu intrebarile Recensamantului 2011. Nu ca ar fi cine stie ce mare tun, dar e mult prea evidenta inutilitatea calitatii exagerat de mare a hartiei folosite pentru chestionare, in raport cu scopul pentru care au fost concepute.

As mai fi inchis ochii si la asta. Fie de la noi pentru voi, cei mai smecheri angajati ai statului, cei care oricum va bateti joc de bani si de munca noastra. La toate as fi inchis ochii pana la CNP. La mine a venit omul sa ma interogheze sambata. Nu i-am dat CNP-ul. Mi-a spus ca nu ma poate obliga si ca nu are ce sa imi faca nimeni. Tot sambata, purtatorul de cuvant al INS a declarat ca nimeni nu va primi amenda daca nu isi va inregistra codul numeric personal in formular.

Astazi, minti care proceseaza informatia in ritmul melcului au realizat ca nu e bine. Trebuie sa spuna populatiei ca si-o fura daca nu prezinta CNP-ul. Si nu oricum, ci amenzi intre 1.500 si 4.500 lei. Deci, dupa trei zile, s-au trezit ca e bine sa-i amendeze pe toti cei care nu si-au prezentat CNP. Cred, cu toata convingerea, ca oamenii astia pur si simplu nu sunt sanatosi la cap. Sau pur si simplu isi bat joc pe fata de noi. Sfideaza legi, bunul simt, coerenta, logica, drepturi si libertatile omului, statul de drept si democratia.

Pentru ca daca astazi ei se simt indreptatiti sa ne amendeze pentru ca nu vrem sa ne prezentam CNP, maine poate ca li se va parea cat se poate de normal sa ne aresteze pentru ca nu dorim sa le prezentam programul de concediu de vara toamna pentru 2012. Sau nu le impartasim fantasmele. Ori nu le recunoastem direct cele mai intime ganduri si sentimente. Iar apoi urmeaza sa ne recunoastem vinovati de crimagandit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#recensamant 2011, #obligativitate CNP, #INS CNP recensamant , #recensamant 2011